İngiltere'nin Estonya'da cezaevi kiralayacak iddiası gündem oldu

İngiliz hükümetinin Estonya’da cezaevi kiralayabileceği iddiası kısa süre içerisinde gündem oldu. İngiltere’deki hapishanelerin doluluğu sebebi ile kiralama yapılabileceği iddia edildi.

İngiltere'nin Estonya'da cezaevi kiralayacak iddiası gündem oldu

İngiltere’deki hapishanelerin ciddi doluluk boyutlarına ulaşması sebebi ile Estonya’da cezaevi kiralayabileceği iddiası ortaya atıldı.

Konuya ilişkin Dailt Telegraph’ta bulunan haberin detaylarına göre Estonya’da düşük suç oranı sebebi ile cezaevlerindeki yedek kapasitesini diğer ülkelere kiralamaya teklif etmişti. İngiltere Adalet Bakanlığı’nın cezaevlerindeki doluluk oranı sebebi ile bu seçeneği değerlendirdiği ifade edildi.

25 MİLYON STERLİN DESTEK

Öte yandan aktarılan haberin detaylarına göre İngiltere ve Galler’de hüküm giyen suçluların, Estonya’ya gönderilebileceği ve İngiltere’nin bu ülkeye 25 milyon sterlinlik destek sağlayabileceği de konuşulan konular arasında bulunuyor.

“HER TÜRLÜ EYLEMİ DEĞERLENDİRİYORLARDIR”

Konu ile ilgili İngiltere İçişleri Bakan Yardımcısı Eagle, yaptığı açıklamasında, “Eminim ki meslektaşlarım, bir önceki hükümet tarafından ceza infaz kurumlarında, cezaevi hizmetlerinde ve genel olarak ceza adaleti sisteminde bırakıldığımız krizle başa çıkmak için her türlü eylemi değerlendiriyorlardır” dedi. Öte yandan kendisine yöneltilen kiralama iddialarına ilişkin de böyle bir soruya yanıt vermesinin kendi sorumluluğunda olmadığını belirtti.

İngiltere ve Galler’deki mahkum sayısı son 4 hafta içerisinde bin kişiden fazla artış gösterdi. Sadece geçen ay erkek tarafında 83 kişilik boş yerin kalmış olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER