İbrahim Reisinin hayatını kaybetme nedeni ile ilgili yeni bir rapor açıklandı

Yakın dönemin en ciddi devlet adamı kaybı geçtiğimiz Mayıs ayında İran cephesinde yaşanmıştı. İsrail ile devam eden gerginliğin odak noktasındaki İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi bir helikopter kazasında kaybetmişti.

İbrahim Reisinin hayatını kaybetme nedeni ile ilgili yeni bir rapor açıklandı

19 Mayıs günü yaşanan olay dünya ve bölge ülkelerinin kamuoyunu derinden sarsmıştı. Azerbaycan ziyaretini tamamladıktan sonra beraberindeki isimlerle ülkesine dönen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düştüğü bildirilmişti.

Olayın ardından İran makamları hemen düşen helikopteri bulmak için bölgede araştırma yapmaya başlamıştı. Daha sonrasında Türkiye'den arama kurtarma için yardım isteyen İran, lderini 20 Mayıs sabahına doğru bulmuştu. 63 yaşındaki İbrahim Reisi ve 3 önemli isim kaza sonucu yaşamını kaybetmişti.

DÜŞÜŞ NEDENİ ZORLU HAVA KOŞULLARI

Düşen helikopterden kimsenin sağ kurtulamadığının açıklanması İran'da büyük bir üzüntü ile karşılanmıştı. Kazanın ardından aralarında Türkiye'nin de yer aldığı bazı ülkeler milli yas ilan etmişti.

Üzerinden 4.5 aylık bir zaman geçen kaza ile ilgili İran cephesinden yeni bir açıklama geldi. İran Devlet Televizyonu tarafından yapılan açıklamada İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin zorlu hava koşulları nedeniyle düştüğü ifade edildi.

Tahran cephesinde yaşanan bu trajik olay sonrasında bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmıştı. Yapılan seçimde ülkeyi yönetecek ismin İran Türk'ü Mesud Pezeşkiyan olduğu duyurulmuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER