Hollanda’daki okullarda cep telefonu kullanımına yasak

Avrupa ülkelerinden peş peşe yeni yasak kararları gelmeye devam ediyor. Aktarılan son habere göre Hollanda’da ilkokul, ortaokul ve liselerde cep telefonu kullanımı yasaklandı.

Hollanda’daki okullarda cep telefonu kullanımına yasak

Hollanda’da ortaokul ve liselerde cep telefonu kullanımı bir süredir yasaktı. Ancak son olarak Hollanda Eğitim Bakanlığı almış olduğu karar kapsamında ilkokullarda da cep telefonu kullanımı yasaklandı.

Kararı alan Hollanda Eğitim Bakanlığı, cep telefonlarının öğrencilerin dikkatini dağıttığını ve öğrenme açısından performans düşürdüğünü ifade etti. Bu sebeple okullarda cep telefonu kullanımı artık yasaklandı. Ancak istisnai durumlarda cep telefonu kullanılabilecek.

HANGİ ÜLKELERDE CEP TELEFONU KULLANIMI YASAK?

Yasak kararına son katılan ülkeler arasına Hollanda girdi. Bunun yanı sıra Fransa’da da okullarda cep telefonu kullanımı yasaklandı. 2 Eylül tarihinden itibaren 200 okulda kararın uygulamada olacağı ifade edildi.

GEVŞETİLEN YASAK YENİDEN SIKILAŞTI

Almanya’da resmi bir kısıtlama olmamasına rağmen çoğu okulda cep telefonu kullanımı yasaklandı. İtalya, bu yasağı en erken getiren ülkeler arasında. 2007 yılında telefon yasağını getiren ülkede 2017’de yasak hafifletilse de 2022 yılında yeniden sıkılaştı. Tüm sınıflarda telefon kullanımı yasak.

Son olarak İspanya’da özerk bölgelerdeki okullarda da cep telefonlarına yasak getirildi. Ülke genelinde resmi yasak olmasa da okullar kendi yasaklarını kendi uyguluyor. Portekiz’de de denemeler yapılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER