Hizbullah Tel Aviv'e füze saldırısı düzenledi

İsrail ile Lübnan arasında savaş durumu devam ediyor. Hizbullah’ın İsrail’e 5 füze fırlattığı açıklandı.

Hizbullah Tel Aviv'e füze saldırısı düzenledi

İsrail’in Orta Doğu’da saldırılarında yayılmacı bir politika uygulanmaya devam ediliyor. Bir süredir İsrail ile Lübnan arasında saldırılar oluyor. Lübnan’da Hizbullah İsrail’e yönelik aralıklarla çeşitli saldırılar düzenliyorlar. Bu konuda son bir saldırı haberi daha geldi.

Hizbullah tarafından bir açıklama yapılarak İsrail’e yönelik füze saldırısı yapıldığı bildirildi. Bu çerçevede Tel Aviv’e 5 füze gönderildi. Bu füzeler Tel Aviv’de bulunan bir İsrail askeri istihbarat birimini hedefledi. Bazı füzeler İsrail tarafından etkisiz hale getirildi. Edinilen bilgilere göre hedefe isabet eden füzeler de bulunuyor. Bu füzelerin yaptığı tahribat ile alakalı olarak henüz herhangi bir bilgi açıklanmadı.

İSRAİL’E 5 FÜZE!

İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırıları sürerken, Hizbullah’tan İsrail’e bir misilleme saldırısı daha geldi. Hizbullah’tan yapılan açıklamada, Tel Aviv'in banliyölerinde bulunan bir İsrail askeri istihbarat biriminin füzelerle hedef alındığı bildirildi.

Saldırıyı doğrulayan İsrail ordusu Hizbullah’ın Lübnan’dan 5 füze fırlattığını açıklarken, füzelerin bazılarının etkisiz hale getirildiği bazılarının ise açık bir alana düştüğü belirtildi. Can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı.

Hizbullah’ın son saldırısının İsrail ordusunun Beyrut'ta bulunan Hizbullah'ın istihbarat merkezini vurduğunu açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

İsrail ile Hizbullah arasında saldırıların ilerleyen günlerde daha da artması bekleniyor. İsrail tarafından Hizbullah’ın üst düzey isimleri hedef alınarak saldırılar yapılıyor. Hizbullah ise bu saldırılara karşılık veriyor. Beyrut ile Tel Aviv arasında saldırıların şiddetleneceği uluslararası otoriteler tarafından dile getiriliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER