Güneş tutulması ne zaman, hangi tarihte olacak, Türkiye'den görülecek mi?

Halkalı güneş tutulmasının ne zaman gerçekleşeceği merak edildi. Halkalı Güneş Tutulması için tarih araştırması sürdürenler tutulmanın Türkiye'den görülüp görülmeyeceğini merak etti.

Güneş tutulması ne zaman, hangi tarihte olacak, Türkiye'den görülecek mi?

Halkalı güneş tutulmasının sosyal medyada gündem olması üzerine vatandaşlar da merak ettikleri sorulara yanıt aramaya başladı. Ay'ın Dünya ile Güneş arasına geçtiği zaman ortaya çıkan doğa olayının ne zaman gerçekleşeceği ve nereden görüleceği merak edilirken ''Halkalı ay tutulması ne zaman, Türkiye'den görülecek mi?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Ay, Güneş'i tamamen örtmez ve aradaki uzaklık nedeniyle Güneş'in etrafında halka şeklinde bir ışık halesi oluşurken bu doğa olayını merak edenler de Halkalı güneş tutulması için araştırmalarına devam ediyor. Türkiye'den izlenip izlenmeyeceği merak edilirken Halkalı Ay Tutulması ile ilgili merak edilenler belli oldu.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Halkalı güneş tutulması için geri sayım devam ediyor. Türkiye'den güneş tutulmasının görülüp görülmeyeceği mi merak ediliyor. Bu yılın ilk güneş tutulması 20 Nisan'da gerçekleşirken ikinci tutulması da halkalı tutulma olarak meydana gelecek. Halkalı Güneş Tutulması 14 Ekim'de gerçekleşecek. Ekim ayında gerçekleşecek olan Halkalı Güneş tutulması Türkiye'de görülmeyecek. Ancak isteyenler tutulmayı internet ortamından takip edebilmek de mümkün olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER