Gazze'de toplam can kaybının 36 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor

İsrail ile Hamas arasındaki gerilim sivillere de sıçramış ve binlerce Gazzeli saldırılara maruz kalmıştı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken toplam can kaybı da tahmini olarak hesaplandı.

Gazze'de toplam can kaybının 36 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gazze'ye yardımların ulaşmasını engelleyerek kıtlığa sürüklediği Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana düzenlediği saldırılara devam eden İsrail, binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda can kaybı yükselmeye devam ederken acı tablo da zaman zaman paylaşılıyor. Son olarak Gazze'ye yönelik saldırılarda hayatını kaybeden insanların sayısının da 36 bini geçtiği tahmin edildi.

GAZZE’DE CAN KAYBI EN AZ 36 BİN 379

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları 240'ncı günde devam ediyor. İnsanlığın ses yükselttiği saldırılarda can kaybı da her geçen dakika artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail askerleri son 24 saatte sivillere 5 saldırı gerçekleştirdi.

Gazze'de toplam can kaybının 36 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor

Rakamları güncellemeye devam eden Filistin Sağlık Bakanlığı, bu saldırılarda gün içinde 95 kişinin hayatını kaybettiğini 350 kişinin de yaralandığını duyurdu. Saldırıların başladığı 7 Ekimden bu yana toplam can kaybı 36 bin 379’a, yaralananların sayısı ise 82 bin 407’ye yükseldiği tahmin edilirken rakamlar yükselmeye devam ediyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER