Gazze'de son durum nedir, kaç kişi hayatını kaybetti?

Hamas ile İsrail arasındaki saldırılardan en çok siviller etkilendi. Sivillerin hayatını kaybettiği Filistin'de son durum merak edilirken hayatını kaybedenlerin sayısının kaça yükseldiği de sorgulanmaya başladı.

Gazze'de son durum nedir, kaç kişi hayatını kaybetti?

İsrail - Hamas arasında geçen gerilim, İsrail'in saldırıları sonrasında Gazze'de can kayıplarına neden oldu. Tüm dünya Gazze'de son durumu merak ederken sivillerin daha fazla zarar görmemesi isteniyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ardından hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi.

Vatandaşlar sıklıkla ''Gazze'de son durum nedir, kaç kişi hayatını kaybetti?'' sorularına yanıt ararken Filistin Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

19 Ekim tarihinde İsrail'in hava saldırıları sabah saatlerinden itibaren başladı. Refah bölgesine yoğunlaşan saldırılarda toplam 33 kişi hayatını kaybetti. Han Yunus'ta vurulan bir binada ise aynı aileden 6'sı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti.

gazzede-son-durum-nedir-kac-kisi-hayatini-kaybetti.jpg

Gazze'de an itibariyle hastanelerde hem yeterli kaynak hem de yer olmadığına dikkat çekilirken malzeme yetersizliği nedeniyle doktorların yaralıları anestezi olmadan ve yerde ameliyat ettiği açıklandı.

SALDIRILARIN ARDINDAN GAZZE'DE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 785'e ulaştığını bildirdi. İsrail'in Gazze Şeridi’nde bulunan Rum Ortodoks kilisesi Saint Porphyrius’a düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre en az 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi'nin yakınına hava saldırısı düzenlerken bir evin vurulduğu belirtildi.

gazzede-son-durum-nedir-kac-kisi-hayatini-kaybetti-001.jpg

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze şehrinde yer alan El Ehli Hastanesi'ne füze ateşlemiş ve 471 Filistinli yaşamını yitirmişti. Al Jazeera, öğle saatlerinde Han Yunus'taki bir binanın vurulduğunu ve en az dokuz kişinin öldüğünü duyurdu. Gelişmeler anlık olarak takip ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER