G7 Ticaret Bakanları toplantısına Türkiye dahil 6 ülke davet edildi

G7 Dönem Başkanı İtalya’nın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 ülkeyi ticaret bakanları toplantısına davet etti.

G7 Ticaret Bakanları toplantısına Türkiye dahil 6 ülke davet edildi

NATO Zirvesi’nden sonra G7 Ticaret Bakanları Toplantısı öncesi bir basın toplantısı düzenlendi. İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tajani, G7'nin kapılarını küresel ekonominin sorunlarını ele almada öncelik olarak gördükleri ülkelere açacaklarını belirterek, Türkiye'nin de aralarında olduğu 6 ülkeyi davet ettiklerini kaydetti.

Dış ticaretten de sorumlu bakan olarak ülkenin güneyindeki Reggio Calabria'da 16-17 Temmuz’da G7 ülkeleri ticaret bakanlarını ağırlayacak olan Antonio Tajani, bu toplantıya ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

TİCARET SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİNE YÖNELİK TOPLANTI

Tajani, G7 Ticaret Bakanları toplantısında Dünya Ticaret Örgütü'nün reformu yoluyla çok taraflı ticaret sisteminin güçlendirilmesi, küresel pazarlarda eşit şartlar sağlanması, ticarette çevresel sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi ile ekonomik dayanıklılığı ve güvenliği artırma olmak üzere dört öncelikli konuya odaklanılacağını söyledi.

BAKAN BOLAT’IN DA KATILMASI BEKLENİYOR

G7 Ticaret Bakanları toplantısında mart ayında Birleşmiş Milletler'in (BM) ilgili kuruluşlarıyla başlattıkları "Gazze için Gıda" projesine dair bir sunum yapacağını söyleyen Tajani şunları söyledi:

"G7'nin kapılarını, küresel ekonominin temel sorunlarını ele almada öncelik olarak gördüğümüz muhataplara açacağız. G7 kapalı değil açık bir organizasyon olmalıdır. Bu nedenle milyarlarca insanın yaşadığı Brezilya, Güney Kore, Vietnam, Türkiye, Yeni Zelanda ve Hindistan'ın katılmasını istedim."

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER