Fransa Cumhurbaşkanı Macron Lübnan'da ateşkes istedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan’da bir an önce ateşkesin uygulanması gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Lübnan'da ateşkes istedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in Lübnan saldırıları ile alakalı olarak Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Macron’un ateşkesin bir an önce uygulanması gerektiğini bildirdiği ifade edildi. İsrail’e ateşkes için bir çağrı yapmayan Macron, Hizbullah’ın saldırılara son vermesi gerektiğini söyledi.

Lübnan’da devam eden savaşta İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor. Bölgede sınır tanımayan İsrail’e ABD’den bir destek daha geldi. Hizbullah ve İran’ın saldırılarına karşı ABD tarafından İsrail’e füze sistemi gönderiliyor. Bu sistem İsrail topraklarına kurulacak ve kontrolünü ABD askerleri yapacaklar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile gerçekleştirdiği görüşmede, “Lübnan'da derhal ateşkes uygulanmalı” ifadelerini kullanarak, Hizbullah saldırılarının derhal durdurulması gerektiğini söyledi.

İsrail, Lübnan'a yoğun saldırılar düzenlerken, ateşkes çağrıları yapılmaya devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşerek, devam eden çatışmaları ele aldı. Macron görüşmede, “Lübnan'da derhal ateşkes uygulanmalı” ifadelerini kullanarak, Hizbullah saldırılarının derhal durdurulması gerektiğini söyledi.

ABD'den İsrail'e füze sistemi desteği

İsrail medyası, ABD'nin Hizbullah ve İran tarafından gerçekleştirilen saldırılara karşı İsrail'de THAAD Anti-Balistik Füze Sistemi konuşlandıracağını belirtti. Habere göre, gelişmiş füze savunma sistemi İsrail topraklarında Amerikan askerleri tarafından kontrol edilecek.

İsrail’in bölgeyi ateşe atan politikası çok sayıda sivil için büyük bir felakete dönüştü. Lübnan’da büyük bir göç dalgası yaşanıyor. Lübnanlılar Suriye’ye doğru göç etmeye devam ediyorlar. İsrail ise her gün sivilleri hedef alıp Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER