Fransa Başbakanı Michel Barnier yeni kabineyi bu hafta açıklayacak

Fransa’da ulusal basının aktarmış olduğu haberin detaylarına göre Başbakan Michel Barnier’in yeni hükümeti bu hafta açıklaması bekleniyor.

Fransa Başbakanı Michel Barnier yeni kabineyi bu hafta açıklayacak

5 Eylül 2024 tarihinde ülkenin yeni başbakanı olarak göreve getirilen Barnier’in yeni kabine için çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Basının siyasi kaynaklarından aktarılan son habere göre bazı solcu isimlerin kendilerine başbakandan teklif geldiği ancak kişilerin bakanlıkta görev almayı reddettiği ifade edildi.

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

Ulusal basında yer alan haberlere göre, hiçbir parti ya da ittifakın salt çoğunluğu elde edemediği seçimlerin ardından 5 Eylül'de ülkenin yeni Başbakanı olarak göreve getirilen cumhuriyetçi Barnier'nin yeni kabineye ilişkin müzakereleri sürüyor.

BU HAFTA SONUNA KADAR AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Cumhuriyetçi ve ya da eski cumhuriyetçi isimlerin ağırlıklı olacağı aktarılan kabinenin, bu hafta sonu açıklanması bekleniyor.

GÖREV REDDİ

Basının siyasi kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Macron'un Ulusal Meclisin en büyük siyasi grubu solcu Yeni Halk Cephesi (NFP) yerine hükümet kurma görevini sadece 47 milletvekili bulunan cumhuriyetçi kanattan Barnier'ye vermesi üzerine bazı solcu isimlerin kendilerine teklif götürüldüğü halde bakanlık pozisyonlarında görev almayı reddettiği bildirildi.

YOĞUNLAŞILAN İSİMLER BELLİ OLDU

Öte yandan yapılan açıklamaya göre Başbakan Michel Barnier’in yeni kabini bu hafta içerisinde açıklayacağı tahmin ediliyor. Kulislerden aktarılan son habere göre yeni kabine içerisinde daha çok görüşmelerin içişleri, adalet ve ekonomi bakanlığına getirilecek isimler üzerinde yoğunlaştığı aktarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER