Filistinli gazeteci Muaz Amarne İsrail tarafından serbest bırakıldı

İsrail yaklaşık 10 ay önce gözaltına aldığı Filistinli gazeteci Muaz Amarne’yi serbest bıraktı.

Filistinli gazeteci Muaz Amarne İsrail tarafından serbest bırakıldı

İsrail, yaklaşık 10 ay önce "idari tutukluluk" kapsamında gözaltına aldığı Filistinli gazeteci Muaz Amarne'yi serbest bıraktı.

Serbest bırakılan gazetecinin amcasının oğlu Esid Amarne AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının, herhangi bir suçlama olmaksızın 16 Ekim'de gözaltına aldığı 36 yaşındaki Filistinli gazeteci Muaz Amarne'yi, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kenti yakınındaki Ez-Zahiriyye kontrol noktasında serbest bıraktığını kaydetti.

İSRAİL’İN GAZZE SALDIRILARI

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda 15 Filistinli öldü, 22 kişi yaralandı. Netanyahu, Filistinlilere işkenceyle gündeme gelen Sde Teman merkezinin kalmasını istiyor

Açıklamada, Amarne'nin, "tüm Filistinli esirler gibi hapishanede maruz kaldığı çeşitli taciz ve işkenceler sebebiyle sağ gözünde görme bozukluğu yaşadığı", hapishane yönetiminin hatta gözlüğünü kullanmasına dahi izin vermediği kaydedilmişti.

Filistinli gazeteci Amarne'nin şeker hastası olduğu, hapishane yönetiminin tutukluları aç bırakma ve soğuk ortamlarda tutmak gibi uygulamalarının yaygın olduğuna işaret edilen açıklamada, Amarne'nin bu uygulamalardan aşırı şekilde olumsuz etkilendiğinin altı çizildi.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER