FED yılın ilk faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Dünya piyasaları FED'in faiz kararına odaklanmışken para piyasalarını etkileyecek olan karar için açıklama bekleniyor. FED'in yılın ilk faiz kararını ne zaman açıklayacağı büyük bir merak konusu olurken ocak ayının son günleri ile beraber araştırmalar da arttı.

FED yılın ilk faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar, faiz kararları ile yeniden şekilleniyor. Bu çerçevede dünya para piyasalarını önemli ölçüde etkileyen Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı için bekleyişe geçildi. 2024 yılının ilk faiz kararı için açıklama beklenirken piyasa takipçileri, ‘’FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Piyasalar FED'in faiz kararına odaklanmışken ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısını gerçekleştiriyor. Ocak ayı FED toplantısı ardından yılın ilk faiz kararı da duyurulacak. Dolayısıyla ‘’FED faiz kararı ne olacak, Ocak 2024 FED faiz kararı hangi tarihte açıklanacak?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

OCAK 2024 FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı için 2024 yılı Ocak ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı düzenlenecek. Yılın ilk FED faiz kararı toplantı takvimi de paylaşıldı. ABD Merkez Bankası Ocak ayı PPK toplantısı 30 - 31 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirecek. Toplantının son günü olan 31 Ocak tarihinde saat 21:00 - 21:30 sıralarında da faiz kararı duyurulacak.

FED yılın ilk faiz kararı ne zaman açıklanacak?

2024 FED TOPLANTI TAKVİMİ

30-31 Ocak,
19-20 Mart,
30 Nisan-1 Mayıs,
11-12 Haziran,
30-31 Temmuz,
17-18 Eylül,
6-7 Kasım ,
17-18 Aralık

Piyasalarda beklenti faizin değiştirilmemesi yönünde iken FED'in enflasyonda bir düşüş görülene kadar faiz indirimine gitmesi beklenmiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER