FED toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün, saat kaçta açıklanacak?

Para piyasalarının gündeminde yer alan FED'in faiz kararı için bekleyiş devam ediyor. FED'in faiz kararı beklenirken toplantı tarihi ve kararın kamuoyuna duyurulacağı gün için de araştırmalar devam ediyor.

FED toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün, saat kaçta açıklanacak?

Küresel para piyasaları tarafından merakla beklenen faiz kararları yakından takip ediliyor. Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı büyük bir ilgi ile takip edilirken piyasaların şekil alacağı karar için ''FED toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün, saat kaçta açıklanacak?'' sorularına da yanıt aranıyor.

Küresel piyasaların FED faiz beklentisi devam ediyor. Faiz indirimine ne zaman başlanacağı merak konusu olurken Amerikan Merkez Bankası'nın Temmuz ayının son günlerinde gerçekleştireceği toplantıya dair bilgi sahibi olunmak isteniyor. ''FED faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak? FED faiz beklentisi ne yönde?'' sorularına yanıt aranırken FED toplantı takvimi derledik.

FED TOPLANTISI NE ZAMAN, FAİZ KARARI HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

FED'in açıklayacağı faiz kararı ekonomi gündemini yakından takip edenler tarafından merak ediliyor. Yıl sonuna kadar iki kez faiz indirimi yapması beklenen Amerikan Merkez Bankası FED'in ilk faiz indirimini ne zaman yapacağı sorgulanıyor.

FED toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün, saat kaçta açıklanacak?

FED toplantısı 30 - 31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek ve faiz kararı da 31 Temmuz Çarşamba günü saat 21:00'de açıklanacak. FED'in Temmuz 2024 toplantısında faiz indirimine gitme olasılığı düşük görünürken para piyasalarındaki fiyatlamalarda FED'in Eylül ayında ilk faiz indirimine gitme ihtimalinin yüzde 71, Kasımda yüzde 95 olarak gösteriyor. FED'in faizi bu ay sabit bırakması öngörülürken piyasalar toplantı tarihini bekliyor.

SONRAKİ HABER