FED Temmuz ayı faiz kararını duyurdu

Dünya ekonomi gündeminde en çok merak edilen açıklamalardan birisi yapıldı. FED Faizi bir kez daha sabit tuttuğunu açıkladı.

FED Temmuz ayı faiz kararını duyurdu

Ülkelerin ekonomisinde en belirleyici unsurlardan birisinin aylık olarak açıklanan enflasyon oranları olduğu biliniyor. Amerika Birleşik Devletleri özelinde açıklanan oran ise dünya ekonomi piyasasını etkiliyor.

Türkiye ekonomisinde de en merak edilen kararlardan birisi resmen açıklandı. Amerikan Merkez Bankası FED faiz kararını yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttuğunu açıkladı.

1 YILDIR AYNI KARAR

Amerikan Merkez Bankası bir kez daha faizi sabit tuttuklarını açıklayarak yaklaşık 1 yıldır aynı politikayı uygulamış oldu. FED geçen yılın Temmuz ayından beri aynı karara sadık kalıyor.

Dünya genelinde ve ülkemizde yaygın kanaat kararın bu şekilde olacağı yönündeydi. Beklentileri boşa çıkarmayan FED Temmuz ayı için aldığı kararı verilerek sadık kalma olarak nitelendirdi.

FED Başkanı Jerome Powell basın toplantısı ile aldığı kararı ülkesi ve dünya kamuoyu ile paylaşırken ilerleyen zamanlar için ayrı bir hazırlık içinde olmadığını ifade etti. Her ülkenin merkez bankası, ekonomik rakamlar açıklarken bir çok dinamiği göz önünde bulunduruyor. Açıklanan kararlar ülke piyasalarını çok yönlü olarak etkiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER