FED haziran ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Para piyasaları için önemli bir yeri olan faiz kararı için gözler ABD'li Merkez Bankası FED'e çevrildi. FED'in haziran ayı faiz kararını açıklayacağı toplantının ne zaman yapılacağı merak edilirken takvimler beraber detaylar da belli oldu.

FED haziran ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Küresel para piyasaları Merkez Bankaları tarafından açıklanan faiz kararı için bekleyişlerini sürdürüyor. Faiz kararlarının açıklanacağı toplantılar için geri sayım başlarken son olarak Amerika Merkez Bankası FED'in açıklayacağı faiz kararı için meraklı bekleyiş başladı.

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı, küresel piyasaları yakından takip eden yatırımcılar tarafından sorgulanırken uzmanlar da tahminler yürütmeye devam ediyor. FED haziran ayı faiz kararı için yatırımcıların bekleyişi sürüyor. FED, nisan ayı politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25 - 5,50 aralığında sabit tutarken ABD ekonomisindeki gelişmeler için ''Haziran ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, FED PPK toplantısı ne zaman?'' sorularına da yanıt aranıyor.

FED HAZİRAN FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı Mayıs ayı için açıklanacak. Takvime göre mayıs ayı kararı da haziran ayının 11 ve 12'sinde gerçekleşecek toplantı sonrasında kamuoyuna duyurulacak.

FED haziran ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz kararının açıklanacağı tarih 12 Haziran'da saat 21.00 sıralarında duyurulmuş olacak. FED'in 2024 yılında programına göre faiz toplantısı 30 - 31 Temmuz, 17 - 18 Eylül, 6 - 7 Kasım ve 17 - 18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öte yandan bu toplantılarda FED'in faiz indirimi yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER