FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekonomistlerin beklentileri ne yönde?

Ekonomi dünyasını yakından ilgilendiren FED’in (Amerikan Merkez Bankası) faiz kararı merakla bekleniyor. FED’in faiz kararının ne zaman açıklanacağı ve ekonomistlerin beklentilerinin ne yönde olacağına dair sıkça aramalar yapılıyor.

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekonomistlerin beklentileri ne yönde?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekonomistlerin beklentileri ne yönde? Amerika kadar Türkiye dahil tüm ülkelerin ekonomisini yönlendirecek FED’in faiz kararı, Mayıs ayı enflasyon verisinin ardından Türkiye saati ile 21.00’de açıklanması bekleniyor. Dünyanın önde gelen ekonomi kuruluşlarının analist, ekonomi uzmanları ve ekonomistlerin faiz kararıyla ilgili beklentileri ise karışık bir yönde ilerliyor.

CNBC-e'nin haberine göre, UBS’den Goldman Sachs’a kadar birçok ekonomist ve uzman FED’in faiz kararında beklentiler konusunda ayrışıyor.

EKONOMİSTLERİN FAİZ KARARI DEĞERLENDİRMELERİ

UBS ekonomisti Jonathan Pingle, yapılacak bir faiz indiriminin Kasım veya Aralık ayına kadar gerçekleşmesini beklemediğini belirtirken Goldman Sachs ekonomistleri de bu yıl iki faiz indirimi beklediklerine dikkat çekti.

DataTrek Research'ün kurucu ortağı Nicholas Colas ise, ekonomik büyümede hafifleme olmadan Fed'in göstermelik bir faiz indirimine gidebileceğini düşünüyor.

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekonomistlerin beklentileri ne yönde?

Kanada merkezli finansal hizmetler kuruluşu RBC de ABD Sermaye Stratejisi Başkanı Lori Calvasina ise faiz oranlarının bu yıl gevşemediği, enflasyonun da beklenenden daha istikrarlı olduğu ve tahvil getirilerinin yüksek kaldığı bir senaryoda, S&P 500 endeksinin mevcut seviyelerden yüzde 8,5'lik bir düşüşle 4.900 seviyesine kadar gerileyebileceğini belirtti.

FAİZ KARARI ÖNCESİ ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANACAK

Ekonomistlerin FED’in açıklayacağı faiz kararı öncesinde ise açıklanacak Mayıs ayı enflasyon verisinde, beklentiler, enflasyonunun aylık yüzde 0,1, yıllık ise yüzde 3,4 seviyesinde olması yönünde. Gıda ve enerji fiyatları hariç tutulan çekirdek enflasyonun ise aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,5 artış göstermesi öngörülüyor.

Amerika'daki Mayıs ayı enflasyon verisi Türkiye saati ile 15:30’da açıklanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER