Eris varyantında yeni gelişme! Kimsenin fark edemediği belirtiler ortaya çıktı

Bir süredir dünyanın gündeminde olan Eris varyantı endişe saçmaya devam ediyor. Vakalın günden güne artmasıyla birlikte Eris varyantına karşı korkular artıyor.

Eris varyantında yeni gelişme! Kimsenin fark edemediği belirtiler ortaya çıktı

Kısa zaman önce Türkiye'ye gelen Eris virüsü paniğe neden oldu. Dünya'nın yakın geçmişinde milyonlarca insanın ölümüne sebep olan koronavirüsü şimdilerde yerini Eris varyantına bıraktı. Normal griple belirtileri neredeyse aynı olan Eris, Covid-19'dan sonra herkesin korkulu rüyası oldu. Sağlık Bakanı Koca'nın da kısa bir süre önce Türkiye'de tespit edildiğini açıklamıştı. Covid-19'un bir varyantı olan Eris varyantı ile ilgili bilim insanlarından dikkat çekici uyarılar geldi.

screenshot-17.jpg

İngiliz medyası ülkede artan Eris salgını ile ilgili açıklama yaptı.İngiltere merkezli ZOE Sağlık Araştırması Grubu tarafından elde edilen verilere göre şu an Covid-19’un en yaygın belirtileri de sıralandı. Buna göre, burun akıntısı, baş ağrısı, halsizlik, boğaz ağrısı, hapşırma, burun tıkanıklığı gibi belirtiler öne çıkan hastalık işaretleri arasında yer alıyor.

Bununla birlikte İngiliz Gazetesi Mirror bazı “olağandışı belirtilerin” de hastalar arasında yayıldığına dikkat çekti.

screenshot-16.jpg

ARTIK FARKLI BELİRTİLER ORTAYA ÇIKTI

Çoğu insanın fark edemediği belirtileri paylaşan Mirror gazetesi bunları şu şekilde sıraladı:

– Boğuk bir ses
– Kaşıntılı veya kırmızı gözler
– Ağızda veya dilde değişiklikler- ağızda şişme ve dilde veya ağız ve dudakların iç yüzeyinde ülserler gibi
– Deri döküntüsü
– İshal
– Kızarmış ve ağrılı el veya ayak parmakları

screenshot-15.jpg

ERİS HERKESTE FARKLI ÖZELLİKLER GÖSTERİYOR

Bedfordshire Üniversitesi’nde Kamu Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Chris Papadopoulos Eris varyantının kişiden kişiye farklı belirtiler gösterdiğini açıkladı. Dr. Papadopoulos, “Bağışıklık sistemi, aşı durumu ya da daha önce Covid-19 geçirmek bile hastalığın seyrini değiştiriyor” dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER