Epstein adası nedir, olayı ne, Epstein adasına giden ünlüler kim, Türkiye ile bağlantısı ne?

Dünya basınına düşmesiyle sansasyona neden olan, detayları paylaşıldıkça dehşete düşüren Epstein adası olayının yankıları devam ediyor. Açıklanan isimler, paylaşılan korkunç detaylar olayın detaylarının araştırılmasına neden oldu. Peki, Epstein adası nedir, olayı ne, Epstein adasına giden ünlüler kim, Türkiye ile bağlantısı ne? Detayları sizler için derledik...

Epstein adası nedir, olayı ne,  Epstein adasına giden ünlüler kim, Türkiye ile bağlantısı ne?

Cinsel istismar, fuhuş, pedofili, çocuk istismarı, ABD'li ünlü başkanlar, aktörler, Hollywood ünlüleri ve daha nicesi… Epstein adasında yaşanan korkunç detaylar bir bir gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. ABD'li ünlü finansçı Jeffrey Epstein'in en küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılandığı davanın kan donduran detayları dünya basınına servis edildi.

Epstein adası nedir, olayı ne,  Epstein adasına giden ünlüler kim, Türkiye ile bağlantısı ne?

Jeffrey Epstein, 2019 yılında suçlamalar nedeniyle tutuklu olarak yargılanmaktaydı. Ancak ABD'li finansçı, New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'nde bulunan hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü olarak bulunmuştu.

Epstein'in ölümü ardından dava süreci devam ederken geçtiğimiz günlerde dünya basınında yer alan dava detayları okuyanları dehşete düşürdü. Epstein'ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlilerinin de dahil olduğu dava, kızların fuhuş tuzağına çekilmesi ve yasa dışı faaliyetler nedeniyle devam ediyor. Dava detaylarının basında yer almasıyla olayın geçmişi de araştırılmaya başlandı. İşte, Epstein adasıyla ilgili tüm merak edilenler.

Epstein adası nedir, olayı ne,  Epstein adasına giden ünlüler kim, Türkiye ile bağlantısı ne? - Resim : 2

EPSTEİN ADASI NEDİR?

Epstein Adası, ABD'li iş insanı ve finansçı Jeffrey Epstein'e ait , Karayipler'de bulunan bir ada ve aynı zamanda Epstein'in özel ikametgahı olarak biliniyor. Karayipler'deki ABD Virgin Adaları'nda yer alan Little Saint James ve Great Saint James adalarından oluşan bir takımada olan Epstein'de, Little Saint James ABD'li finansçının ikametgahı iken Great Saint James ise daha az kullanılmış, harap binaların yer aldığı bir alan olarak öne çıkıyor.

Adanın gündem olmasının nedeni ise, finansçı Epstein'in reşit olmayan kızları cinsel istismara maruz bıraktığı iddiaları oldu. İddialar ardından ada ‘pedofili adası’ olarak bilinmeye başlarken, Epstein ise suçlamalar nedeniyle tutuklu yargılandığı sırada 2019 yılında, bulunduğu hapishanede intihar ederek hayatını kaybetti.

EPSTEİN OLAYI NE?

Epstein'in tutuklanması ardından FBI tarafından takımadalarda geniş çaplı incelemeler yapıldı ve çeşitli suç delilleriyle rahatsız edici unsurlar ele geçirildi. Adada en küçüğü 14 yaşında olmak üzere 18 yaşından küçük kız çocuklarının cinsel istismara maruz bırakıldığı ve bu suça Hollywood ünlülerinden ünlü siyasetçilere kadar pek çok ismin karıştığı tespit edildi.

Olaya İngiltere Prensi Andrew'un da adının karıştığı 2021 yılında dava dosyasının detayları giderek kan dondurucu hale gelirken, taciz ve cinsel istismar skandalının boyutu da ABD sınırlarını aştı.

Epstein adası nedir, olayı ne,  Epstein adasına giden ünlüler kim, Türkiye ile bağlantısı ne? - Resim : 3

2008'de Epstein, biri 18 yaşından küçük iki genç kızı fuhuş amaçlı istismardan suçlu bulundu ve 13 ay hapis cezası aldı. 2019 yılında ise Florida ve New York'ta küçük çocukları taciz etmek ve fuhuş nedeniyle tekrar tutuklandı. Aynı yıl kaldığı ceza evinde intihar ederek hayatını kaybetti.

Epstein adası nedir, olayı ne,  Epstein adasına giden ünlüler kim, Türkiye ile bağlantısı ne? - Resim : 4

Epstein'in suç ortaklarından biri İngiliz sosyetesinden Ghislaine Maxwell. Maxwell aynı zamanda Epstein'in kız arkadaşıydı. Olayın açığa çıkmasını sağlayan isim ise Virginia Giuffre oldu. Giuffre, Epstein'ın kendisine reşit olmayan bir çocukken cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla dava açması ardından hem kurbanların sesi oldu hem de kan donduran detayların gün yüzüne çıkmasını sağladı.

EPSTEİN ADASINA GİDEN ÜNLÜLER KİM?

Epstein Adası'ndaki reşit olmayan çocuklara yönelik cinsel taciz ve fuhuş skandalının gün yüzüne çıkması ardından adaya giden ünlü isimlerde bir bir yayınlanmaya başladı. Hollywood ünlülerinden siyasetçilere, iş insanlarından üst düzel kamu görevlilerine birçok isim skandal dosyada yer aldı.

Epstein adası nedir, olayı ne,  Epstein adasına giden ünlüler kim, Türkiye ile bağlantısı ne? - Resim : 5

Listede yer alan en dikkat çekici isimler arasında Naomi Campbell, Paul Cassell, Bill Clinton, Cameron Diaz, Leonardo DiCaprio, Bradley Edwards, Stephen Hawking, Donald Trump, Maritza Vazquez, Bruce Willis ve Prens Andrew yer aldı.

Adayı ziyaret eden isimlerin yer aldığı listenin tamamı şöyle:

Epstein adası nedir, olayı ne,  Epstein adasına giden ünlüler kim, Türkiye ile bağlantısı ne? - Resim : 6

EPSTEİN OLAYININ TÜRKİYE'YLE BAĞLANTISI NE?

Dava dosyası toplamda 4500 sayfadan fazla delil ve ifadelerden oluşuyor. Adaya zorla getirilen çocuklarla ilgili kan donduran detay ise Epstein'in pilotları tarafından dünyanın dört bir yanından kaçırılarak getirilmeleri oldu. O ülkelerden biri ise Türkiye.

Epstein adası nedir, olayı ne,  Epstein adasına giden ünlüler kim, Türkiye ile bağlantısı ne? - Resim : 7

Dava dosyasında geçen ifadelerde, Türkiye'nin adı 1 kez, çocuk kaçırma olayında geçiyor. Adaya ünlü isimleri getirmek için Epstein'in kullandığı 'Lolita Express' pilotu Nadia Marcinkova'nın sorgu dosyasında yer alan ifadelerde, Marcinkova'nın Epstein'in özel misafirlerini adaya getirmek ve yurt dışından kaçırılarak getirilen kurbanların taşınmasından sorumlu olduğu belirtiliyor.

Davayla ilgili kan donduran detaylar gün yüzüne çıkarken Türkiye'den çocukların kaçırılıp kaçırılmadığıyla ilgili henüz net bir delil bulunmuyor.

CHP'li Sevda Erdan Kılıç ise, Epstein davasında geçen Türkiye detayıyla ilgili iddiaları meclis gündemine taşıdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER