El Salvador ezber bozmaya devam ediyor! Mega Hapishaneye binlerce mahkum daha götürüldü

Suç oranlarının yüksek olması ile akıllarda yer edinen Latin Amerika'da suçla savaş devam ediyor. Daha önce ekonomi konusunda atılımlar yapması ile bilinen El Salvador suçlulara ve çetelerine de göz açtırmıyor.

El Salvador ezber bozmaya devam ediyor! Mega Hapishaneye binlerce mahkum daha götürüldü

2019 yılından beri ülkenin lideri konumunda bulunan 42 yaşındaki Nayib Bukele deyim yerindeyse suçlulara savaş açtı. Amerika kıtasının en büyük hapishanesinin yapıldığı El Salvador'da, hapishaneye suçlu taşınma işlemine devam ediliyor.

Son gelen haberlerde ise mega hapishaneye 2 bin suçlunun daha götürüldüğü öğrenildi. Söz konusu hapishanenin kapasitesinin tam 40 bin kişilik olduğu biliniyor.

El Salvador ezber bozmaya devam ediyor! Mega Hapishaneye binlerce mahkum daha götürüldü

OLAYLARIN GEÇMİŞİ 2022 YILINA DAYANIYOR

Bir çok defa devlet dışı oluşumların ve çeteleşmelerin sokaklarda terör estirme konusunda rahat olduğu Latin Amerika'da El Salvador'da bu düzen 2022 yılında ilan edilen olağanüstü hal ile sarsıldı.

2022 yılının Mart ayında sadece 3 günde El Salvador'da 87 kişi cinayete kurban girmişti. Rastgele katledilen bu insanlar sonrasında El Salvador'da hükümet olağanüstü hal ilan etti.

Çetelere karşı savaş açan Bukele hükümeti o zamandan bu güne kadar binlerce kişi tutukladı. Bu tutuklamalardan sonra Temmuz 2022'de mega hapishane yapılmaya başlandı. 2023 yılında tamamlanan hapishaneye son olarak 2 bin kişi daha götürüldü.

Çeteler konusunda canı çok yanan El Salvador'da suçlulara karşı acımasız bir politika yürütülüyor. Mega Hapishaneye suçlu sevklerinin ve yeni tutuklamaların aynı şekilde sürmesi bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER