Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasına finale 2 Türk kaldı

Teknolojinin günümüzde gücünü gösteren en önemli araçlardan olan yapay zeka ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapay zeka ile yapılan ve gerçekten ayırt edilemeyen karakterler için bir yarışma organize edildi.

Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasına finale 2 Türk kaldı

Dünyada milyonlarca insanı kendine bağlayan yapay zeka çılgınlığı farklı boyutlara ulaştı. Adeta gerçekmiş gibi görsel ve videoları saniyeler içinde hazırlayıp sunan yapay zeka araçları kısa zamanda bir çok yerde kullanılmaya başlandı.

İş dünyasında yararlanılmasından öğrencilerin ödevlerinde yardımcı olmasına kadar pek çok alanda kullanılan yapay zeka potansiyeli ile kimi zaman tartışma konusu oluyor. Bir kısım bu teknolojinin insanlığı tehdit ettiğini söylerken bir kısımda bunun sadece bir teknolojik gelişme olduğunu ifade ediyor.

YAPAY ZEKANIN GÜZELLERİ SEÇİLİYOR

Yapay zeka sosyal medya fenomenliğinde de farklı bir dönemin başlamasına neden oldu. Sosyal medyada kendi yüzünü kullanan insanlar bu teknoloji ile farklı bir yüz ile paylaşımda bulunuyor.

Bu kapsamda yapay zeka ile üretilen kadınlara yönelik bir güzellik yarışması düzenlendi. "Miss AI" olarak adlandıran yarışmada final aşamasına 2 Türk yapay zeka tasarımının kaldığı açıklandı.

Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasına finale 2 Türk kaldı

Farklı uygulamalar ile tasarlanan Asena İlik ve Serenay finale kalan 10 isim arasında birincilik için yarışıyor. Söz konusu yarışmayı kazanan ismin tasarımcısına 20 bin dolar para ödülü verileceği öğrenildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER