Dünya'nın ikinci bir Ay'ı daha olacak!

Uzaya ilgisi olanlar için ilgi çekici bir an yaşanacak. Güneş sistemi içerisinde yer alan gezegenimiz Dünya'nın iki aylık bir süre için misafir bir uydusu daha olacak. Özel anlar yaşanmasına neden olacak bu uzay olayı bu hafta içerisinde başlayacak.

Dünya'nın ikinci bir Ay'ı daha olacak!

Milyonlarca insanının ilgi ile takip ettiği uzay olayları bazen nadiren yaşanması bazende normalden farklı bir görüntü oluşturması nedeniyle heyecanla takip ediliyor. Güneş ve ay tutulmaları gibi olaylar bu konulara ilk örnek olarak gelirken yeni bir gelişmeden bahsedildi.

Donanımhaberde yer alan bilgilere göre bir uydusu olan Dünya iki aylığına misafir bir uyduya daha sahip olacak. Mini ay olayı olarak adlandırılan bu duruma bir astreoidin sebep olacağı bildirildi.

DÜNYANIN GEÇİCİ MİSAFİRİ OLACAĞI İFADE EDİLDİ

2024 PT5 iki aylık bir zaman dilimi için dünyamızın yörüngesinde kalmasından sonra yeniden kendi yörüngesine dönecek. Güneş'in oluşturduğu etkilerden dolayı yaşanan mini ay olayları çeşitli zaman dilimleri boyunca sürebiliyor.

Bu astroidin Dünya yörüngesinde yapacağı yolculuk normal insanların göremeyeceği kadar küçük bir durum olarak ifade ediliyor. 2024 PT5 profesyonel kişilerin teçhizatları ile yaptığı çalışma sonucu görülebilecek.

Uzay ile ilgili gelişmeler her zaman ilgi çekmeye devam ediliyor. Bazı olaylar normal şartlar altında görülmezken, bazı olaylarda sadece dünyanın farklı ülkelerinde görüntülenebiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER