Dünyadan Ankara terör saldırısı için kınama mesajları!

Ankara’da hain terör örgütü tarafından TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili olarak ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan kınama mesajları gelmeye devam ediyor.

Dünyadan Ankara terör saldırısı için kınama mesajları!

Ankara’da bugün TUSAŞ’a bir terör saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın vermiş olduğu bilgilere göre bu saldırıda 5 şehit verilirken 22 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirilen iki terörist ise ölü olarak ele geçirildi. Bu terör saldırısı nedeniyle saldırıyı kınayan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bazı devletler en üst düzeyden kınama mesajları gönderirken uluslararası kuruluşlar da terör saldırısına kayıtsız kalmadılar.

PAKİSTAN’DAN İLK MESAJ

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari ile Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısını kınayarak, Türkiye’ye taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Zardari, Türkiye hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, “Bu alçakça saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor ve yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz” dedi.

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’DAN TAZİYE MEKTUBU

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Aliyev’in, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mektubu yolladığı belirtildi. Mektupta, saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların olmasının onları derinden üzdüğünü belirten Aliyev, “Bu hain terör eylemini şiddetle kınıyor, sizlere, mağdurların ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına en derin başsağlığı dileklerimi sunuyor, yaralananlara şifalar diliyorum. Allah rahmet eylesin” ifadeleri yer aldı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DEN AÇIKLAMA

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısının ardından dünyanın dört bir yanında Türkiye'ye taziye mesajları gelmeye devam ediyor. BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı. Saldırıda hayatını kaybedenlere ve ailelerine en derin taziyelerini ileten Gutteres, yaralılara acil şifalar dileyerek, Birleşmiş Milletler'in Türkiye halkı ve hükümeti ile dayanışma içerisinde olduğunu ifade etti.

ABD SALDIRIYI KINADI

ABD, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısını kınadı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “ABD, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır ve bugünkü terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle birlikte” dedi.

Dünyanın farklı ülkeleri bu terör saldırısı nedeniyle Türkiye’ye taziye dileklerini iletiyorlar. Bunların tamamı kamuoyuna yansımadığı için hangi ülkeler oldukları tam olarak bilinemiyor. Dışişleri Bakanlığı’nın bu taziye mesajlarına yönelik bir çalışma içerisinde olduğu belirtildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER