Dünya yanıyor! Ocak 2024 bilinen en sıcak Ocak ayı oldu

Küresel ısınma gibi sebeplerden dolayı dünya genelinde her sene sıcaklık rekorları kırılmaya devam ediliyor. Son olarak yapılan açıklamaya göre ülkemizde de mevsim normallerinin yukarısında dereceler gördüğümüz 2024 Ocak ayı, tüm zamanların en sıcak Ocak ayı olarak tarihe geçti.

Dünya yanıyor! Ocak 2024 bilinen en sıcak Ocak ayı oldu

Küresel ısınma her geçen yıl etkisini daha çok gösteriyor. Önceki yıllardan artık çok daha farklı seviyelerde seyreden hava sıcaklıkları yeni rekorları da beraberinde getirdi.

Avrupa Birliği'nin uydusu olan Copernicus tarafından yapılan ölçümler korkutucu sonuçlar ortaya çıkardı. Yapılan açıklamaya göre yeni yılın ilk ayı olan Ocak 2024, şimdiye kadar tespit edilebilen en sıcak Ocak ayı olarak tarihe geçti. Şubat ayının da ülke genelinde normalden çok daha farklı geçtiği ve yağışların çok az olduğu bu kış mevsiminin ardından dünyanın nasıl bir yaz ayı geçireceği merak konusu oldu.

SICAKLIKLARI DURDURMAK İÇİN TEK ÇÖZÜM

Yapılan açıklamada en dikkat çeken kısımlardan birisi artan sıcaklıkların nasıl durdurulabileceğine dair oldu. Copernicus İklim Değişikliği Servisi Direktör Yardımcısı Samantha Burgess tarafından yapılan açıklamada sıcaklıkları durdurmanın tek yolu olarak “Sera gazı emisyonlarındaki hızı azaltma, küresel sıcaklıkların artışını durdurmanın tek yoludur ” denildi.

TASARRUF YAPMANIN ÖNEMİ

Konunun uzmanları tarafından dünya genelindeki vatandaşlara düzenli ve sürekli olarak küresel ısınmaya karşı önlem alma çağrıları yapılıyor. Özellikle suyu idareli kullanma konusunda önemli açıklamalar yapılıyor. Kuraklığın çok fazla görülmeye başlandığı dünyada yetkililer tarafından ne gibi bir caydırıcı önlem alınacağı merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER