Dünya bir kuş gibi haberi ile daha sarsıldı! Tedirgin eden gelişme doğrulandı

Salgın ve virüsler konusunda ağır sınavlar veren dünya korkutan olaylar yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Meksika'dan rapor edilen yeni bir kuş gribi virüsü vakası ölümünün ardından bu seferde Hindistan'dan bir vaka geldi.

Dünya bir kuş gibi haberi ile daha sarsıldı! Tedirgin eden gelişme doğrulandı

Vaka haberinin gelmesine ek olarak vakanın 4 yaşında bir erkek çocuğunda görülmesi ayrıca dikkat çekti. Vakanın Hindistan gibi yakın zamanda dünyanın en kalabalık ülkesi olması beklenen bir yerde oluşu ve hijyen konusunda çok kötü bir karneye sahip olan bir milletten çıkması ülkede yakın zamanda başka vakalarında olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

BİR ÇOCUKTA RASTLANDI

Dünya Sağlık Örgütünün de doğruladığı vakanın kuş gribinin bir alt türü olan H9N2 varyantı olduğu ifade edildi. Söz konusu çocuğun Şubat ayında tedavi altına alındığı öğrenildi.

Çocuğun 3 aylık tedavi sürecinin ardından taburcu edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğuna dikkat çekildi. Koronavirüsün travmasını üzerinden henüz atamayan dünyanın ileride benzer bir durum yaşama ihtimali göz ardı edilmiyor.

ÖNCEKİ DÖNEMLER AKILLARA GELİYOR

Bir çok uzman ve üst düzey isim dünyanın ilerleyen yıllarda yeni bir salgın ile karşılaşabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Türkiye'de 2000'li yılların başında da benzer bir kuş gribi dönemi yaşanmış ve can kayıplarının olduğu bu dönemde binlerce canlı telef olmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER