Dünya alarma geçti! Et Yiyen Bakteri vaka sayısı artıyor

Et yiyen bakteri vakalarında yaşanan artışın ardından dünya ülkeleri alarma geçti. Japonya'da et yiyen bakterinin yol açtığı STSS vaka sayısının en yüksek seviyeye çıktığı belirtildi.

Dünya alarma geçti! Et Yiyen Bakteri vaka sayısı artıyor

Japonya'da et yiyen bakterinin görülme sıklığının arttığı ifade edildi. Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünden (NIID) yapılan açıklamada, ülkede bu yıl Haziran ayının başı itibarıyla streptokokal toksik şok sendromu (STSS) vaka sayısının 977'ye ulaştığı kaydedilirken potansiyel ölümcül kabul edilen STSS vaka sayısının şimdiye kadarki en yüksek seviyeye çıktığı belirtildi.

2023 yılının aynı döneminde 941 vaka görüldüğü, böylece kayıtların tutulmaya başlandığı 1999'dan bu yana vaka sayısının "rekor seviyeye" çıktığı açıklandı.

SAYIKLAMA, YÜKSEK ATEŞ VE ŞİŞEN YARALAR BELİRTİLER ARASINDA YER ALIYOR

STSS hastalığının "streptokok pyogenes" bakterisinden kaynakladığı ve sıklıkla boğaz ağrısıyla ilişkilendirildiği, uzuv nekrozuna ve çoklu organ yetmezliğine yol açabildiği ifade edilirken vakterinin daha ölümcül vakalarının Tokyo merkezli Kanto bölgesinde rapor edildiği bilgisine yer verildi.

Dünya alarma geçti! Et Yiyen Bakteri vaka sayısı artıyor

Çoğunlukla 30 yaş civarındaki kişilerde görülen "et yiyen" bakterinin yol açtığı STSS, "potansiyel ölümcül" olarak nitelendirilirken belirtileri de sayıklama, yüksek ateş ve şişen yaralar olarak gösterildi. Henüz dünya ülkelerinde yayılımla ilgili bir açıklama gelmezken Japon uzmanlarının durumun önüne geçmek üzere çalışmalara başladığı ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER