DSÖ Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum ilan etti

Afrika kıtasında çıkan hastalık ile ilgili günden günde tedirgin edici gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan hastalık ile ilgili genel anlamda önlem alınması için kritik bir çağrı geldi.

DSÖ Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum ilan etti

Halen akıllarda olan ve son günlerde vaka sayısında yeniden artış yaşanan koronavirüs salgınının ardından her bölgesel hastalık geneli kapsar mı düşüncesi hakim olmuştu. İnsanların korku ve endişe ile takip ettiği gelişmelere bir yenisi daha eklendi.

DURUM CİDDİLEŞİYOR

Yakın zamanda Afrika'da ortaya çıkan ve binlerce kişiye bulaşan Maymun Çiçeği hastalığının giderek büyük bir tehdit haline geldiği ifade edilmişti. Hızla yayılan hastalık ile ilgili ilk olarak Afrika kıtası için acil durum çağrısı yapılmıştı.

Yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek için toplanan Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri ise yaptıkları açıklamada küresel anlamda bir acil durum ilan edildiğini bildirdiler. Yapılan açıklamada hastalığın şu ana kadar 13 ülkede görüldüğü bildirilirken yeni bir varyantının yayıldığı belirtildi.

SÜREÇ TAKİP EDİLİYOR

Bu acil durumun bir salgın kararına dönüşüp dönüşmeyeceği hastalığın seyrine göre belli olacak. Koronavirüs salgınının 2 yıl boyunca insanların hayatını baştan değiştirdiği düşünüldüğünde bu hastalığında benzer bir süreç yaşatması gibi bir ihtimali bulunduğu gözler önüne seriliyor.

Temas ve solunum yoluyla bulaşan bu hastalık vücutta belirgin noktalar oluşturduğu gibi yüksek ateşe de neden olabiliyor. Hastalıkta yıllardır kullanılan bazı aşılar bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER