Dışişleri Bakanı Hakan Fidan resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a gitti

Türkiye'nin uzun yıllar boyunca arasında soğuk rüzgarlar estiği Mısır ile son dönemde ilişkilerin yeniden kurulması adına hamleler gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'a gitmesi ve Sisi ile görüşmesi ise olumsuz günlerin geride kaldığı şeklinde yorumlanmıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a gitti

Yaşanan bu durum sonrasında iki ülke arasında bağın kuvvetlenmesi adına bir hamle daha geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati'nin daveti üzerine Mısır'a gitti.

Havaalanında resmi törenle karşılanan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan daha sonra Bakan Abdulati ile görüşmek için yola çıktı. Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirilmesine ek olarak masada bir çok başlığın olması bekleniyor.

MISIR'IN GAZZE SAVAŞINDAKİ KONUMU

Aylardır devam eden ve bölgeyi bir ateş çemberine çeviren İsrail-Filistin savaşının Gazze'de yaşanıyor oluşu Mısır'ı bu konuda daha önemli hale getiriyor. Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısının Mısır oluşu ve yardımların buradan gelmesi Mısır'ın Filistin'in yanında olan ülkelerde değerini daha da artırıyor.

Bakan Fidan'ın Mısır'daki mevkidaşı ile Gazze ve bölgede yaşananlara dair fikir alışverişi yapması bekleniyor. İsrail'e karşı açık bir şekilde tavrını koyan Mısır yönetimi ise şu anda tehdit altında olan Lübnan'a olası bir savaş durumunda Lübnan'ı destekleyeceğini belirtmişti.

Dünyanın gözünü çevirdiği bölgede nelerin yaşanacağı endişeli gözlerle izlenmeye devam ediliyor. Türkiye bu konuda masada yer almayı ve Filistin halkına destekte bulunmayı sürdürüyor.

SONRAKİ HABER