Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esad ile görüşme çağrısına olumsuz yanıt geldi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ziyareti öncesi kameralar karşısına geçmiş ve Suriye'deki Esad yönetimi ile görüşebileceklerini söylemişti. Türkiye tarafından Şam'a yapılan çağrıya istenilen cevap gelmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esad ile görüşme çağrısına olumsuz yanıt geldi

Türkiye, 2011'den beri iç savaş yaşayan Suriye'deki olaylardan en çok etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Muhaliflerin yanında olan Türkiye 2016 yılında Suriye'nin kuzeyine girmişti. O dönemden beri Suriye'de askeri varlığını sürdüren Türkiye ile Şam yönetimi arasında en büyük sorunlardan birisi bu olmuştu.

Uzun yıllardır ilişkilerin kopuk olduğu Türkiye ile Suriye arasında yeniden irtibat sağlanması konusu gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beşar Esad yönetimine görüşme yönünde çağrılarda bulunmuştu.

"...KABUL ETMEDİKLERİ SÜRECE MASAYA OTURMAYACAĞIZ"

Özellikle Türkiye'deki mülteci sorunu ile ilgili büyük önem taşıyan bu görüşme çağrısına Şam rejiminden hayır yanıtı geldi. Ekonomim'de yer alan habere göre Beşad Esad'ın Baş Danışmanı Buseyna Şaban, Umman ziyaretinde konu ile ilgili tavırlarının olumsuz olduğunu belirtti. Şaban kararlarına gerekçe olarak Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını gösterdi ve "Türkiye topraklarımızın bir kısmını işgal ediyor ve tehlikeli bir Türkleştirme politikası uyguluyorlar. Geri çekilme prensibini kabul etmedikleri sürece masaya oturmayacağız" dedi.

Askeri harekatlar ile sınırlarını güvence altına alan ve terör örgütleri ile mücadele halinde olan Türkiye'nin bundan sonra neler yapacağı zaman içinde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER