Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de Hamas ve Ukrayna açıklaması

BM 79. Genel Kurul Toplantısı için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada önemli ikili toplantılar gerçekleştirirken yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın Hamas konusundaki açıklamaları geniş yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de Hamas ve Ukrayna açıklaması

ABD'nin New York eyaletinde düzenlenen 79. BM Genel Kurulu devam ederken zirveye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu. Hamas'ın topraklarını koruma gayretinde olan bir direniş grubu olduğunu ifade eden Erdoğan kendisinin bu örgütü hiçbir zaman bir terör örgütü olarak nitelendirmediğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YANITLADI: HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir zaman ben Hamas'a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas'a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons'un sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Hamas'la ilişkisiyle ilgili soruya, "Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas'ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas'a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas'a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur. Dolayısıyla böyle bir direniş grubuna ben nasıl olur da terör örgütü derim." açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Filistin halkının 7 Ekim öncesinde maruz kaldığı acıların unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1947'li yıllardan alın bugünlere kadar Filistin, topraklarının kaybede kaybede bugünlere geldiğini belirterek," Perde arkasını incelediğimizde, ne yazık ki 7 Ekim'e bu şartları hazırlayan nedenleri iyi bilmek lazım. Onları iyi anlamak lazım. Ve burada acaba ne kadar Filistinli şehit edildi, ne kadar Filistinli öldürüldü, bunun da perde arkasını incelediğimizde durum çok farklı yerlere ulaşır" dedi.

UKRAYNA NATO'YA ÜYE OLACAK MI?

Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunda soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınacak kararda diğer tüm NATO ülkelerinin atacakları adımları takip edeceklerini belirterek, söz konusu ülkenin üyeliğinin çok iyi düşünülerek onaylanması gereken bir karar olduğunu ifade etti. ABD başta olmak üzere pek çok ülkenin bu üyeliğe karşı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu konu hakkında henüz karar vermediğini ve diğer tüm ülkelerin fikirlerini inceleyerek nihai kararını açıklayacağını belirtti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER