Burası dünyanın en sessiz odası! Bu odada en uzun kalma süresi 55 dakika!

Dünyanın en sessiz yeri olarak Guinness Rekorlar Kitabına giren odada 1 saat bile durulamıyor. Dünyanın en sessiz odasını görenler, büyük bir merak duygusuna kapılıyor.

Burası dünyanın en sessiz odası! Bu odada en uzun kalma süresi 55 dakika!

Guinness Rekorlar Kitabına dünyanın en sessiz yeri olarak giren oda, tasarımıyla görenleri hayrete düşürüyor. Oda o kadar sessiz ki kendi vücudunuzun temel akışında olan seslerini duyuyorsunuz.

Dünyanın en sessiz yeri olarak Guinness Rekorlar Kitabına giren Minneapolis'teki Minnesota eyaletinde bulunan oda, çok ciddi bir sessizlik barındırıyor. Sessizliği sevenler bile bu odada 1 saat durmaya tahammül edemiyor.

Burası dünyanın en sessiz odası! Bu odada en uzun kalma süresi 55 dakika!

EN UZUN KALMA SÜRESİ 55 DAKİKA

Dünyanın en sessiz odasının yapımı yaklaşık 2 yıl sürdü ve bu oda görenleri hayrete düşürüyor. Odanın tasarımı dolayısıyla sessizliği seven biri bile bu alanda durmakta güçlük yaşıyor. Öyle bir tasarımla yapılmış bu odada, vücudunuzun temel akışında olan sesleri duyabileceğiniz kadar sessizlik barındırıyor. Oda çok fazla sessiz olduğu için kendi kanınızın akma sesini, kulaklarınızın çınlamasını, kalbinizin atışlarını ve hatta kemiklerinizin birbirine sürtünmesini bile duyabiliyorsunuz. Dünyanın en sessiz yeri olarak Guinness Rekorlar Kitabına giren bu oda da en uzun kalma süresi ise 55 dakika olarak kayıtlara geçmiştir.

Burası dünyanın en sessiz odası! Bu odada en uzun kalma süresi 55 dakika! - Resim : 2

Rekorlar kitabına giren bu oda, genellikle işitme cihazlarının testinin gerçekleştirilmesinde kullanılan yerlerden biridir. Ses şiddeti -9.4 desibel olan odada, normalde "sessiz" olarak adlandırılan yerlerde bile bulunan ortalama 30-60 desibel düzeyindeki seslerden daha az bir ses seviyesi bulunur. İnsan kulağının algılayabileceği en düşük ses şiddeti 0 desibeldir dolayısıyla -9.4 desibel olan odanın ciddi anlamda sessiz olduğu bilinir.

Sessiz ortamları sevenler bile burayı denemeye gittiklerinde uzun süre kalamadı. En uzun kalma süresinin 55 dakika olduğu bu oda, insanlarda büyük bir merak uyandırıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER