Brezilya'da X'e erişim engeli kararı

Eski adı ile Twitter olan X ile ilgili olaylar bir türlü durmak bilmiyor. Aktarılan son habere göre Brezilya hükümeti mahkeme kararı sonrasında X’i engelleme kararı aldı. Peki, Brezilya’da X kapanacak mı?

Brezilya'da X'e erişim engeli kararı

Son dönemlerde sosyal medya uygulamaları ile ilgili peş peşe kararlar alınıyor. Son olarak ABD ve TikTok arasındaki gerginliğe şimdi de Brezilya ve X eklendi. Bir süredir ülkemizde engelli olan Instagram ağustos ayında yeniden açılmıştı.

Aktarılan son habere göre Brezilya’da bir düzenleyici firmanın yaptığı açıklamaya göre Elon Musk, çeşitli sebeplerden dolayı X’e olan erişimi askıya aldı.

PERŞEMBE AKŞAMINA KADAR ZAMANLARI VARDI

Dev sosyal medya uygulaması Brezilya’da Perşembe akşamına kadar bir yasal temsilci belirtmesi gerekiyordu. Ancak kararın uygulanması için geç kalındı. Bu durum da Elon Musk’un askıya alma kararını hızlandırmasına neden oldu.

MAHKEME KARARI

Öte yandan Yüksek Mahkeme, X’in Brezilya’da bir temsilci bulundurması gerektiğini ifade etti. X, üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirmediği için cezalandırılacağı belirtildi. Dev sosyal medya uygulamasında nefret söylemi ve yanlış bilginin hızlı bir şekilde yayılmasını engellemek için de gerekli düzenlemelere uymadığının altı çizildi. Bu karar aslında X’in sahibi Elon Musk ile Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes ile anlaşmazlığın devam ettiğini gösteriyor.

X uygulamasının, Brezilya'da alınan bu karar nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER