Bölücü terör örgütünün Suriye seçimi iptal oldu

Türkiye'nin sınır hatlarında terör örgütü oluşumlarına karşı mücadele sürüyor. Bu kapsamda Suriye'nin kuzeyinde özerk bir yapı oluşturulma girişimleri bir kez daha sonuçsuz kaldı.

Bölücü terör örgütünün Suriye seçimi iptal oldu

Suriye'nin iç savaştan dolayı içinde bulunduğu karışık ortamdan faydalanmak isteyen bölücü terör örgütü ülkenin kuzeyinde bir devlet kurma girişiminde bulunmuştu. 2016 yılından beri Suriye'nin kuzeyinde askeri faaliyetlerde bulunan Türkiye ise bu seçimi kabul etmeyerek böyle bir hamleye asla izin vermeyeceklerini ifade etmişti.

TERÖR DEVLETİNE İZİN YOK

Askeri olarak sahada bulunan Türk Ordusu yaşanacak durumları yakından takip ederken konu ile ilgili olarak terör örgütü cephesinden geri adım geldiği öğrenildi.

Suriye'de sözde devlet kurmak için bir yerel seçim yapma kararı alan bölücü terör örgütü bu kararını ertelediklerini duyurdu. Yapılan açıklamada yeni tarih olarak Ağustos ayının belirlendiği bildirildi.

TÜRKİYE ASKERİ OLARAK SAHADA VARLIĞINI KORUYOR

Amerika'dan stratejik destek alarak bölgede bir çok alanı işgal altında bulunduran bölücü terör örgütünün bu girişiminin engellenmesinin ardından gözler Ağustos ayına çevrildi.

Türkiye'nin sınırlarında bir terör devleti oluşturmamak için 2016 yılından beri askeri operasyonlar sürdürdüğü Suriye'ye olası bir devlet kurulma kararında yeniden hamle yapma seçeneği masada bulunuyor.

Bölgede yaşanan gelişmeler bir çok kesim tarafından takip edilmeye devam ediyor. Türkiye asla bu tarz bir ilana izin vermeyeceğini tekrarlamaya ve bu doğrultuda çalışmaya devam ediyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER