Bir hafta için uzaya gönderilen astronotlar aylardır dünyaya dönmeyi bekliyor

Uzay konusunda sık sık dev projelere imza atan NASA filmlere konu olacak bir durum ile mücadele ediyor. Sadece bir kaç gün için uzaya giden fakat geri dönemeyen astronotların endişeli bekleyişi sürüyor.

Bir hafta için uzaya gönderilen astronotlar aylardır dünyaya dönmeyi bekliyor

Dünyada uzay denilince akla ilk gelen kurumlardan olan NASA, Haziran ayında iki astronotunu uzaya göndermişti. Butch Wilmore ve Suni Williams adlı astronotlar iki hafta için gittikleri Uluslararası Uzay İstasyonunda Haziran ayından beri mahsur bir şekilde bekliyor.

AKIBETLERİ HALEN BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Dünyadan kendileri için bir kurtarma operasyonu bekleyen astronotların uzun bir süre daha orada kalma ihtimali her geçen gün artıyor. Konu ile ilgili NASA yaptığı toplantıda astronotları kurtarmak için bir kaç hafta içinde ne yapılacağına tam olarak karar vereceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada astronotların Şubat 2025 yılında Uluslararası Uzay İstasyonuna gidecek aracı beklemek zorunda kalıp kalmayacaklarına dair kararın alınacağı ifade edildi. NASA eğer astronotları orada tutmaya karar verirse bir hafta için uzaya giden iki isim toplamda 8 ay boyunca uzayda kalmış olacak.

SORUNSUZ DÖNMELERİ TEMENNİ EDİLİYOR

Bilimkurgu filmlerini aratmayan olay uzay basını tarafından yakından takip ediliyor. Yaşanan bu durumda insanların tek beklentisi iki ismin geçte olsa sağ salim bir şekilde dünyaya dönmesi şeklinde oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER