Binlerce Filistinlinin ölümünden sorumlu Netahyahu, ABD'de alkış yağmuruna tutuldu

Geçtiğimiz yılın Ekim ayından beri Gazze'de ve muhtelif yerleşim yerlerinde binlerce insanı katleden İsrail, Amerika'nın desteğini almaya devam ediyor. Bir çok defa masum insanlara saldırdığı sabit olan İsrail'e böyle bir desteğin gösterilmesi tepkiyle karşılandı.

Binlerce Filistinlinin ölümünden sorumlu Netahyahu, ABD'de alkış yağmuruna tutuldu

Tüm dünyanın gözü önünde kural tanımayan bir şekilde Gazze'ye saldıran İsrail, 1 yıla yaklaşan savaş boyunca bir çok defa insanlık suçu işlemişti. Hastaneleri ve sivil yerleşim yerlerini yok eden, insanlara güvenli bölge olarak işaret ettiği yerleri bombalayan Tel Aviv yönetimi ABD'de bir kez daha övgüyle karşılandı.

KRALLAR GİBİ KARŞILANDI

Davet edildiği Washington'daki Kongre Meclisinde bir konuşma gerçekleştiren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu adeta bir ulusal kahraman gibi alkışlarla karşılandı. Uluslararası kuruluşlar tarafından da suçları sabit olan İsrail'in böyle bir muamele görmesine Türkiye olmak üzere dünya genelinde ağır bir tepki gösterdi.

Yaşananlar ile ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "7 Ekim'den bu yana çocuk demeden kadın demeden genç yaşlı 40 binden fazla masum sivili katleden, Netanyahu’nun ABD kongresinde konuşturulması insanlık adına utanç vericidir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise "Lobiler ve hakim medya kanalları ile oluşturulan algılar karşısında, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücü en büyük dayanağımızdır" dedi.

TEPKİLER DİNMEK BİLMİYOR

Bir çok siyasetçi ve önemli kişi de tepkilerini sosyal medya hesapları üzerinden dile getirdi. İsrail'e göz göre göre verilen destek karşısında tepkilerin artarak devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER