Bill Gates dünyayı 2 felaket için uyardı

Yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam eden ABD’li milyarder Bill Gates tarafından yeni bir açıklama daha geldi. Gates, yaptığı açıklamasında dünyayı olası felakete karşı uyardı.

Bill Gates dünyayı 2 felaket için uyardı

Bill Gates’in açıklamamasına göre dünyada şu an var olan huzursuzluk ülkeler arasındaki büyük savaşa sebebiyet verebilir. Büyük savaştan kaçınılırsa önümüzdeki 25 yıl içinde koronavirüs gibi yeni bir pandemi daha ortaya çıkabilir.

BÜYÜK SAVAŞ TETİKLENEBİLİR

Milyarder Bill Gates, yaptığı açıklamasında, “Günümüz dünyasındaki çok fazla huzursuzluk 'büyük bir savaşı' tetikleyebilir. Eğer ki büyük bir savaştan kaçınırsak büyük ihtimalle önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandemi olacak" dedi.

BİLL GATES'TEN 2 BÜYÜK FELAKET SENARYOSU

Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates, zaman zaman yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam ediyor. Son olarak yaptığı açıklamasında en çok korktuğu 2 büyük felaket senaryosundan bahsedince yeniden gündem oldu.

BEKLENTİLERİN GERİSİNDE KALDI

Açıklamasında ABD’ye de eleştirilerde bulunan Gates, “Dünyanın liderlik etmesini ve model olmasını beklediği ülke, bu beklentilerin gerisinde kaldı" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs döneminde “Bir Sonraki Pandemiyi Nasıl Önleyebiliriz” isimli bir kitap yazan Gates, hükümetleri pandemiye hazırlıklı olmadıkları için uyarmıştı. Bill Gates’in yaptığı son uyarıya göre insanoğlunun önünde 2 büyük felaket var. Bunlardan biri olan savaştan kaçınsak bile Gates’e gire 25 yıl sonra yeni bir pandemiyle karşı karşıya kalabiliriz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER