Bakan Fidan'dan Suriyeliler açıklaması "Ülkelerine dönmeleri gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, adeta bir cadı kazanına dönen Ortadoğu'daki son gelişmeler hakkında konuştu. Bakan Fidan Türkiye'nin de içinde yer aldığı meselelere dair önemli görüşler bildirdi.

Bakan Fidan'dan Suriyeliler açıklaması "Ülkelerine dönmeleri gerekiyor"

Gazze'de yaşanan savaş, İsrail'in sınır tanımadan kafasına göre Suriye, Lübnan ve Yemen gibi ülkelere saldırılar düzenlemesi, Suriye ve Irak'ta terör örgütlerinin rahatlığı gibi konular Ortadoğu da sıkıntılı günler geçirilmesine neden oluyor. Bu gerginliklerin ortasında kalan Türkiye'nin atacağı her adımda yakından takip ediliyor.

"GAZZE HALKININ YARALARINI SARMAK İÇİN..."

Ülkenin dış meseleleri ile ilgilenen en yetkili isimlerden olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Birleşik Arap Emirliklerinden bir kanala gündemdeki konularla ilgili bir röportaj verdi.

Gazze'de yaşananlar ile ilgili konuşan Bakan Fidan "Bütün insanlık kurallarının ayak altına alındığı bir soykırımı canlı yayında maalesef bütün insanlık izliyor. Bunu durdurmak için yoğun bir çaba var. Dünyada Gazze halkının yaralarını sarmak için muazzam bir seferberlik var ve Filistin Devleti’nin tanınması için muazzam bir seferberlik var" şeklinde konuştu

"MİLYONLARCA SURİYELİNİN"

Suriye'de yıllardır muhalifler arasında bir çatışma olmadığını ve bu nedenle dağılan Suriyelilerin yeniden topraklarına gitmesi gerektiğini ifade eden Bakan Fidan "Milyonlarca Suriyelinin yarıdan fazlası şu anda ülke dışında. Bunların güvenli bir şekilde ülkelerine dönmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ayrıca Suriye'de terör örgütünün kaynakları gasp ettiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti. Türkiye'nin komşusu Suriye ile ilgili başka nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER