Avustralyalı deprem bilimci Hoogerbeets yine uyardı! 7 ila 8 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden itibaren ülkemiz dahil dünyadan da birçok deprem bilimci takip edilmeye başlandı. Onlardan biri olan Avustralyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets, sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir duyuru yaptı.

Avustralyalı deprem bilimci Hoogerbeets yine uyardı! 7 ila 8 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Asrın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş ve ardından Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman gibi depremler de yaşanan 6 Şubat depremleri sonrası deprem gündemde kalmaya devam ediyor. Özellikle deprem öncesi ve sonrası bölgelerle ilgili uyarıda bulunan deprem bilimciler takip edilmeye başlandı. Bunlardan biri olan Avustralyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets yeni bir uyarıda bulundu.

Yeniakit’in haberine göre daha önce Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce bölgeye yönelik uyarılarda bulunmuş Hoogerbeets, 18 Nisan 2024’te 16 saat öncesinden Tokat Sulusaray’daki depremi tahmin etmişti. Söz konusu depremle ilgili “Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir” şeklinde uyarılar yapmıştı. Avustralyalı deprem kahinin uyarıları sonrası da 16 saat 32 dakika sonra 18:11'e geldiğinde Tokat da Sulusaray merkezli 5,6'lık depremle sarsılmıştı.

DEPREM KAHİNİNDEN YENİ UYARI!

Yeni Akit sitesinde yer alan haber doğrultusunda, Hoogerbeets, Uluslararası deprem uyarı sistemi SSGEOS'ın "Ay, Venüs, Mars ve Neptün'ü içeren gezegen ve ay kavuşumunun yakınsaması daha büyük sismik aktiviteye neden olabilir. Önümüzdeki günlerde 7 ila 8 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali yüzde 50-60" paylaşımını alıntılayarak "Her ihtimale karşı tetikte olun" uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER