Avrupa’da maymun çiçeği virüsü alarmı verildi

Geçtiğimiz aylarda maymun çiçeği virüsüne karşı uyaran Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarıları yer bulmaya başladı. Aktarılan son habere göre Avrupa’da m çiçeği virüsü için resmen alarm verildi. Düzenlenen toplantıda hastalık ele alındı.

Avrupa’da maymun çiçeği virüsü alarmı verildi

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, Avrupa’da Maymun çiçeği virüsüne karşı riskin düşük seviyede olmasına rağmen mücadele için gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarı yapıldı.

İLK VAKA 15 AĞUSTOS'TA GÖRÜLDÜ

Açıklama ECDC Direktörü Dr. Pamela Rendi-Wanger tarafından geldi. Wanger, yaptığı açıklamasında Avrupa’da maymun çiçeği salgın riskini düşük olmasına rağmen ilk vakaya 15 Ağustos’ta İsveç’te karşılandığını hatırlattı.

HALİHAZIRDA AŞISI VAR

Maymun çiçeği virüsünün yeni bir koronavirüs olmadığının altını çizen Wagner, virüsün 2 farklı türde yayıldığına ve farklı risklere sahip olmasına rağmen halihazırda aşının olduğuna dikkat çekti.

"AŞILAMA DÜŞÜNÜLMELİDİR"

Bütün nüfusu kaplayan bir aşılama sisteminin olmasına gerek olmadığını ifade eden Wagner, yaptığı açıklamasında, “Virüs dolaşımının yüksek olduğu bölgelere seyahat eden Avrupalılar için, özellikle de ağır hastalık geçiren ve yüksek risk altında olan kişiler için aşılama düşünülmelidir" ifadesini kullandı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR?

Kısa süre içerisinde de ülkemizde de paniğe neden olan Maymun çiçeği virüsü, farelerden ya da sincaplardan (Kemirgen hayvan vb.) ya da enfekte olan kişilerde bulaşan bir hastalıktır. Kişisel özel eşyaları kullanmanın yanı sıra vücut döküntülerine bulaşma ile de yayılan Maymun çiçeği virüsünde ilk belirtiler yüksek ateş, lenf bezlerinde şişme, baş ve sırt ağrısı olarak ortaya çıkıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER