Amerika'da ölümcül hastalık paniği: Listeria virüsü 9 can aldı

Koronavirüsün ardından şimdi de etkisi giderek artan maymun çiçeği hastalığı ile zor günler geçiren dünyada yeni hastalık haberleri peş peşe geliyor. Her gelen haber insanların tedirgin olmasına yetiyor.

Amerika'da ölümcül hastalık paniği: Listeria virüsü 9 can aldı

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen aynı hastalıktan dolayı toplu ölümler endişe ile takip ediliyor. Özellikle son dönemde Afrika kıtasında ortaya çıkan ve farklı ülkelerde peş peşe görülmeye başlanan Maymun Çiçeği hastalığının ardından korkutucu bir gelişme daha yaşandı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi bir markanın şarküteri etinden yiyen tam 9 kişinin Listeria virüsü nedeniyle yaşama gözlerini yumduğunu duyurdu. Olayın ardından ABD Tarım Bakanlığı Gıda Güvenliği ve Denetleme Servisine göre 2 farklı markaya ait milyonlarca et bu durumdan dolayı geri çağrıldı.

LİSTERİA HASTALIĞI NEDİR?

Özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde etkisi yoğun olarak görülen bu hastalık bu bakterinin üzerinde yer aldığı gıdaların tüketilmesi ile insanlara zarar veriyor. Her yıl 260 civarında insan bu hastalıktan dolayı hayatını kaybediyor.

Yaşanan bu durum gıda hijyeni ve temizliğinin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi. İnsanların evlerinde ve dışarıda tükettiği gıdalara dikkat etmemesi durumunda yemek kaynaklı hastalanmalar ve vefatlar yaşanabiliyor. Bu konuda hassas olunmasına yönelik çağrılar yetkililer tarafından yapılıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER