Amerika'da bazı Müslüman liderler Trump'a desteklerini açıkladı

Amerika'da yapılacak olan başkanlık seçimleri için adaylar arasındaki yarış tüm hızı ile devam ederken bazı liderler Trump'a desteklerini açıkladılar.

Amerika'da bazı Müslüman liderler Trump'a desteklerini açıkladı

Amerika'da Kasım ayında yapılacak olan ABD başkanlık seçimi için geri sayım başlarken adaylara destekte katlanarak artıyor. Pek çok ünlü isim, dernek ve örgütler destekledikleri adayı açıklarken bazı Müslüman topluluk liderleri de Trump'a destek vereceklerini açıkladı. Biden'ın seçimden çekilmesinin ardından yarış yardımcısı Kamala Harris ile Trump arasında sürmeye devam etmişti.

ABD BAŞKANLIK SEÇİMİ İÇİN GERİ SAYIM HIZLANDI!

ABD Başkan adayı Donald Trump, Michigan eyaletindeki kampanya mitinginde ağırladığı bazı Müslüman toplulukların liderlerinden destek görürken, onlar arasında yer alan İmam Belal Alzuhairi, “Başkan Trump'ın yanındayız, çünkü o savaş değil barış vaat ediyor” ifadelerini kullandı.

ABD'de kıyasıya devam eden seçim kampanyaları çerçevesinde Demokratların adayı Kamala Harris ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump toplumun her kesiminden oy almak için sıkı bir yarış içinde faaliyetlerini sürdürüyor. Trump, Michigan eyaletinde dün gerçekleştirdiği kampanya mitinginde bazı Müslüman toplulukların liderlerini ağırladı. Müslüman liderler ve imamlar miting kürsüsünde Trump'a desteklerini açıklarken, kalabalığa seslenen İmam Belal Alzuhairi, “Biz Müslümanlar olarak Başkan Trump'ın yanındayız çünkü o savaş değil barış vaat ediyor. Donald Trump'ı destekliyoruz, çünkü Orta Doğu ve Ukrayna'daki savaşı sona erdirme sözü verdi” şeklinde konuştu.

Tüm dünyada akan kanın durması gerektiğini vurgulayan Alzuhairi, “Bence bu adam bunu gerçekleştirebilir. Ben şahsen Allah'ın onun hayatını bir sebepten ötürü 2 kez kurtardığına inanıyorum. Bu sebep de başkalarının hayatını kurtarmak” ifadelerini kullandı.

Herkes için barış ve adalet istediklerini, bu nedenle Amerika'yı yeniden büyük yapmak için seçimlerde Trump'ı destekleyeceklerini açıklayan Alzuhairi toplanan kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı. Alzuhairi'nin konuşmasından sonra mikrofonu yeniden eline alarak kalabalığa seslenen Trump ise Alzuhari'nin desteğini kabul ettiğini duyurarak tüm Amerikalalıların oylarına talip olduğunu bir kere daha söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER