Amerika kana bulandı! silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti

Bir çok defa okul baskınları ve çok sayıda ölüm vakaları ile gündeme gelen Amerika Birleşik Devletlerinde benzer durumlar yaşanmaya devam ediyor. Son gelen haberde bir lisede henüz 14 yaşında bir gencin yaptığı silahlı saldırıda 2 öğretmen ve 2 öğrencinin öldürüldüğü açıklandı.

Amerika kana bulandı! silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti

Farklı nedenlerden dolayı okullarda sık sık saldırıların gerçekleştiği Amerika'da bireysel silahlanma ve silaha kolayca ulaşma konusu dikkat çekmeye devam ediyor. Akıllarda soru işareti oluşturmaya devam eden bu duruma bir örnekte ABD'nin Georgia eyaletinden geldi.

Edinilen bilgiye göre Colt Gray adlı bir genç Apalachee Lisesinde elde ettiği silah ile terör estirdi. Genç erkeğin gerçekleştirdiği saldırıda 4 kişi ölürken 9 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Ülkede şok eden olayın ardından saldırganın akıbeti ve mevcut durum ile ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Eyaletin güvenlik sorumlusu kameralar karşısına geçerek yaptığı açıklamada saldırganın sağ bir şekilde ele geçirildiği ve göz altında olduğu bildirildi.

BAŞKAN BİDEN'DEN AÇIKLAMA

Genç bir çocuğun çok sayıda insanı katletmesi ve yaralamasının ardından ABD Başkanı Joe Biden bir açıklama yaptı. Başkan Biden "Ülke genelinde öğrenciler, okuma yazma öğrenmek yerine ateş edildiğinde nasıl eğilmeleri gerektiğini öğreniyorlar. Bunu normal olarak kabul etmeye devam edemeyiz" şeklinde konuştu.

Konu dünya genelinde de bir çok ülkede yer aldı. Amerika'da bu konu silah satışı konusunu yeniden gündeme getirdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER