AFAD, Bangladeş'te yaşanan sel felaketi hakkında açıklama yaptı

20 Ağustos günü başlayan ve halen etkili olan sağanak yağışlarla mücadele eden Bangladeş'te 18 kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de sellerden etkilenerek evlerini boşaltmak zorunda kalmıştı. AFAD sel felaketi nedeniyle açıklama yaptı.

AFAD, Bangladeş'te yaşanan sel felaketi hakkında açıklama yaptı

Bangladeş'te 20 Ağustos'tan bu yana etkili olan sağanak yağışlar evlerde büyük hasar yaşanmasına neden olurken 18 kişi de sel felaketinde hayatını kaybetmişti. Yaşanan sel felaketinin yaklaşık 5 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilirken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), selzedelere yardım elini uzattı.

AFAD BANGLADEŞ'TE TAHLİYE MERKEZİ KURDU!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bangladeş'te meydana gelen selde evleri hasar görenlerin sığınabilmesi için 3 bin 500 kadar tahliye merkezi kurulduğunu ve bu merkezlerde 290 bini aşkın kişinin kaldığını bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bangladeş'te 20 Ağustos’tan itibaren etkisini gösteren şiddetli yağışlar en fazla Başkent Dakka’nın doğusundaki Feni ve Comilla, güneydoğusundaki Noakhali, kuzeybatısındaki Moulvibazar, Habiganj ve Chattogram dahil birçok bölgede yol ve ev su altında kaldı.

Bangladeş Afet Yönetimi Bakanlığı yetkilileri, 5 milyondan fazla kişinin selden etkilendiğini, 18 kişi yaşamını yitirdiğini, evleri hasar görenlerin sığınabilmesi için 3 bin 500 kadar tahliye merkezi kurulduğunu ve bu merkezlerde 290 bini aşkın kişinin kaldığını bildirdi. Ayrıca, Başkent Dakka ile ülkenin 2. büyük şehri ve liman kenti Chittagong arasındaki ana kara yolunda sel nedeniyle ulaşımın aksadığını belirtti." ifadelerine yer verildi.

Yaşanan sel felaketi nedeniyle ülke genelinde ulaşımda da büyük zorluk yaşanırken afet bölgesi ile AFAD Bangladeş temsilciliğinin de yer almış olduğu bölge arasında 7 - 8 saatlik bir mesafe bulunduğu ifade edildi. Ne yazık ki afet bölgesiyle AFAD temsilciliği arasındaki yolun da sel nedeniyle kapalı olduğu belirtildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER