ABD'den Yemen'deki Husilere ait silah depolarına hava saldırısı

ABD ordusu tarafından Yemen'de bulunan ve Husilere ait olduğu iddia edilen silah depolarına yönelik hava saldırısı düzenlendiği açıklandı.

ABD'den Yemen'deki Husilere ait silah depolarına hava saldırısı

İsrail, Filistin'in ardından Yemen'e de saldırılar düzenlemeye devam ederken Yemen'e yönelik bir hava saldırısı da ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından düzenlendi. Düzenlenen saldırıda Yemen'de bulunan Husilere ait olduğu iddia edilen bir silah deposunun hedef alındığı açıklandı. SAldırı sonucunda deponun ve içinde bulunan mühimmatın yok edildiği duyuruldu.

ABD YEMEN'DE HUSİLERİ HEDEF ALDI!

Yemen'deki Husilere ait birçok silah deposuna hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. ABD ordusu, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki uluslararası sularda seyreden askeri ve sivil gemileri hedef alan Husilere yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. ABD Merkez Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, “Yemen’de İran destekli Husilere ait çeşitli gelişmiş konvansiyonel silahların bulunduğu çok sayıda silah deposuna yönelik hassas hava saldırıları düzenlendiği” kaydedildi.

Saldırıların Husilerin Kızıldeniz, Bab-El Mendeb Boğazı ve Aden Körfezi'ndeki gemilere yönelik “pervasız” ve “yasadışı” saldırılarını sürdürme ve bölgesel ortakları tehdit etme kabiliyetlerini azaltmayı amaçladığı vurgulanan açıklamada, “CENTCOM kuvvetleri, Husilerin bölgedeki askeri ve sivil gemileri hedef almak için kullandıkları füzeleri, silah bileşenlerini ve diğer mühimmatları barındıran yeraltı tesislerini hedef almıştır” denildi.

Yapılan saldırı sonrasında yazılı açıklama yayımlayan ordu tarafından düzenlenen operasyon B-2 bombardıman uçağının küresel saldırı kabiliyeti olarak yorumlandı. Düzenlenen operasyonda ABD'nin B-2 bombardıman uçaklarının yanı sıra ABD hava ve deniz kuvvetlerinin de yer aldığı ifade edildi. Yapılan saldırılarda sivil can kaybı olmadığı açıklandı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER