ABD'de Minnesota Valisi Walz, Kamala Harris'in başkan yardımcısı adayı olacak

5 Kasım tarihinde ABD’de düzenlenecek olan başkanlık seçimlerinde Donald Trump’un karşısında Kamala Harris olacak. Seçimlerde Mennesota Valisi Tim Walz, Kamala Harris’in teklifini resmen kabul etti.

ABD'de Minnesota Valisi Walz, Kamala Harris'in başkan yardımcısı adayı olacak

ABD basınından aktarılan son habere göre Demokrat Parti Kongresi’ne katılan Walz, burada önemli açıklamalarda bulundu.

ADAYLIĞI RESMEN KABUL ETTİ

Harris’in başkan yardımcısı olarak gösterdiği Walz, burada yaptığı açıklamasında adaylığı kabul ettiğini resmen duyurmuş oldu.

Seçimleri kazanmaları halinde orta sınıf aileler için vergi indirimleri, ilaç ve konut fiyatlarının düşürülmesi gibi hedeflerini açıklayan Walz, Harris ile Amerikalıların çıkarı için çalışacaklarını savundu.

Walz, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ve yardımcısı olarak aday gösterdiği Ohio Senatörü James David Vance'in Amerikalıların hayatını daha da zorlaştıracak bir kampanya yürüttüğünü söyledi.

CLİNTON DA KONUŞTU

Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de kongrede yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden ve Harris'in döneminin "başarılı" geçtiğini savundu.

HARRİS VE TRUMP’U DEĞERLENDİRDİ

Kongre’de eski ABD Başkanı Bill Clinton da vardı. Clinton, burada yaptığı konuşmasında Harris’i sorunları çözebilecek bir aday olarak değerlendirirken, Trump’u da sorun çıkarak bencil bir lider olarak yorumladı. Halkın seçimler konusunda rehavete kapılmaması gerektiğini ifade eden Clinton, Trump’un iyi bir oyuncu olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER