ABD tarihinde bir dönüm noktası: 11 Eylül saldırıları

Dünyanın süper gücü Amerika'da yaşanan 11 Eylül saldırılarının üzerinden tam 23 sene geçti. Bugün tüm Amerika'da anma günleri düzenlenecek.

ABD tarihinde bir dönüm noktası: 11 Eylül saldırıları

Amerika'nın simge yapıları arasında gösterilen ikiz kulelelere 11 Eylül 2001 tarihinde yapılan terör saldırısı büyük şok yaşanmasına neden olurken ABD tarihine ise bir dönüm noktası olarak yazılmıştı. Amerika'da yolcu uçaklarını kaçıran saldırganlar ikiz kulelere çarparak binlerce kişinin ölümüne yol açmıştı. Saldırı pek çok komplo teorisine de konu olurken olay sadece Amerika'da değil dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

11 EYLÜL NE ZAMAN HANGİ YIL OLDU, KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

11 Eylül saldırıları 2001 senesinde gerçekleştirilmişti. Amerika'nın Doğu bölümünde uçuşa çıkan 4 uçağı kaçıran teröristler tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen terör saldırısıyla New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin binaları olan İkiz Kuleler hedef alınmıştı. 2 uçak ikiz kulelere çarptı ve hem uçakta hem de binada yer alan binlerce insan hayatını kaybetti.

Sabah 08:46 da Kuzey Kulesi, 09:03'te ise Güney Kulesi hedef alındı. Kaçırılan 3. uçak ABD Savunma Bakanlığı Pentagon binasının batı kısmına çarparken 4. uçak ise yolcuların müdahalesiyle Pennsylvania'da açık bir alana düştü. Gerçekleştirilen saldırılarda 2977 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kaçırılan uçaklarda yer alan yolculardan kurtulan olmadı. Saldırıları o dönem El Kaide üstlenmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER