ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan İran'ın nükleer programı hakkında açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran'ın nükleer programını yavaşlatmaya yönelik herhangi bir adımını memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan İran'ın nükleer programı hakkında açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, basın mensuplarının sorularını yanıtladığı bir toplantıda İran'ın nükleer programına dair önemli açıklamalarda bulundu.

ankara-2023-08-16t092629-925.jpg

İran'ın nükleer programı hakkındaki soru

Toplantıda bir gazeteci, Wall Street Journal gazetesinde yer alan İran'ın nükleer programını yavaşlattığına dair haber hakkında görüşlerini sordu. Gazeteci, "Bu doğru mu? Sizdeki bilgilere göre gerçekten nükleer programlarını yavaşlattılar mı?" sorusunu yöneltti.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

Blinken'in yanıtı:

Blinken, bu soruya, "Bahsettiğiniz haberi teyit edemem. Tabii ki ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinden bu yana İran'ın gerçekten büyüyen nükleer tehdidi azaltmaya yönelik atacağı adımları memnuniyetle karşılayacağımızı söyleyebilirim." şeklinde cevap verdi.

ankara-2023-08-16t092612-024.jpg

Nükleer anlaşmanın durumu

Ayrıca, Blinken, İran ile ABD arasında şu anda nükleer bir anlaşma olmadığını belirterek, "Diplomasi için alan açmak için İran'ın gerilimi azaltması gerektiğini açıkça söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası ilişkilerdeki değerlendirme:

İran'ın nükleer programı konusundaki bu açıklamalar, uluslararası ilişkilerdeki gelişmeleri yakından takip edenler tarafından dikkatle değerlendiriliyor. Blinken'in sözleri, İran ile ABD arasındaki ilişkilerin seyrini etkileyebilecek önemli bir noktayı işaret ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER