ABD başkanlık seçimi son anket sonuçları! Trump Harris hangi aday önde?

Amerika'da başkanlık yarışı tüm hızı ile devam ederken beklenen son anket sonuçları açıklandı. Amerika'da başkanlık için Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından Trump ve Harris yarışıyor.

ABD başkanlık seçimi son anket sonuçları! Trump Harris hangi aday önde?

Tüm dünya Amerika'da yapılacak olan başkanlık seçimleri için süreci yakından takip ederken beklenen son anket sonuçları açıklandı. Hatırlanacağı üzere Amerika'da yapılacak olan başkanlık seçimleri için mevcut başkan Biden bir kere daha adaylığını ilan etmiş ancak seçim sürecinde yaşadığı sağlık sorunları ve son münazarada yaşadığı hezimet sonrasında oluşan tepkilerin ardından zorunlu olarak adaylıktan çekilerek yerini yardımcısı Kamala Harris'e bırakmak zorunda bırakmıştı.

ABD BAŞKANLIK SEÇİMİ SON ANKET SONUÇLARI! TRUMP MI HARRİS Mİ ÖNDE?

Amerika'da düzenlenen başkanlık seçimi için adaylar mitinglerine tüm hızı ile devam ederken Trump'a yönelik olarak düzenlenen suikast tüm ülkede büyük bir infial yaşanmasına neden olmuştu. Biden ile yarışta anketlerde Trump önde çıkarken adaylığın Harris'e devrinden sonra anket sonuçları değişmişti.

ABD başkanlık seçimi son anket sonuçları! Trump Harris hangi aday önde?

Açıklanan son anket sonuçlarına göre ise Harris yüzde 48,7 oranı ile yarışı önce götürürken Trump'ın oy oranı ise yüzde 47,2 olarak açıklandı. Açıklanan anket sonuçlarına göre Trump ile Harris'in başabaş gittikleri görüldü.

ABD'DE BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN, SEÇİM HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Amerika'da yarışın başa baş gittiği seçimler 5 Kasım tarihinde yapılacak. Seçimde mevcut başkan Biden'ın yardımcısı Kamala Harris Demokratların adayı olarak yarışırken Cumhuriyetçilerin adayı ise bir önceki başkan Trump olmuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER