ABD Başkanlığı için yarışta Biden ve Trump gerekli delege sayısına ulaştı!

ABD'de seçim heyecanı tüm hızıyla devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden ve Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayında gerçekleşecek seçimler için yeterli delege sayısına ulaştı.

ABD Başkanlığı için yarışta Biden ve Trump gerekli delege sayısına ulaştı!

ABD, Kasım ayında yeni başkanını seçecek. Yarıştaki adaylar arasında yaşanan mücadele ise tüm hızıyla devam ediyor.

Demokrat Partili ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Parti’den Donald Trump, Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimi için yeterli delege sayısına ulaştı.

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, yaz aylarında partileri tarafında resmi olarak aday gösterilecek.

‘’TRUMP HER ZAMANKİNDEN DAHA BÜYÜK BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR''

ABD Başkanı 81 yaşındaki Joe Biden, dün yaptığı açıklamada, Trump'ın her zamankinden daha büyük bir tehdit oluşturduğunu belirterek, yenide aday gösterilmekten onur duyduğunu ifade etti.

Amerikan halkının geleceğe ilerlemek için Cumhuriyetçileri tercih edeceğini de ifade eden Biden, ülkedeki demokrasinin kürtaj hakkını ve sosyal programları kısıtlamak isteyenler tarafından tehdit altında olduğunu söyledi.

SEÇİM KAMPANYASI ‘’SINIRI MÜHÜRLEMEK''

Eski ABD Başkanı, 77 yaşındaki Donald Trump ise, yeni seçim kampanyasının “sınırı mühürlemek” ve “sınır dışı edilen kişi sayısında rekor kırmak” olduğunu ifade ediyor ve vaatleri arasında suçla mücadele, ulusal enerji üretimini artırma, ithalat vergisini yükseltme, Ukrayna’daki savaşı bitirme ve küresel konularda ABD’nin çıkarlarını önceleme yer alıyor.

Anketler ise Amerikan halkının hoşnutsuzluğunu gözler önüne seriyor. ABD'liler, 5 Kasım'da gerçekleşecek yarışın Biden ve Trump arasında olmasından memnun değil ancak her iki partide de Biden ve Trump'ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER