ABD Başkanı Trump suikaste uğradı, dünya ayağa kalktı!

Amerika'nın sivri dilli ismi ve eski Başkanı Donald Trump ölümün kıyısından döndü. 2016-2020 yılları arasında ülkenin lideri olan Trump'a katıldığı mitingde ateş açıldı.

ABD Başkanı Trump suikaste uğradı, dünya ayağa kalktı!

ABD Başkanı Joe Biden ile başkanlık yarışı içinde olan ve ciddi bir destekçi oranına sahip Trump seçim kampanyaları kapsamında ABD'nin Pensilvanya kentinde yandaşları ile buluşmuştu. Trump konuşmasına devam ederken bir anda gelen silah sesi kalabalıkta büyük bir korku yaşattı. ABD Başkanı Donald Trump'a bir çatıdan açılan ateş açılması dünya genelinde büyük ses getirdi.

TRUMP YARALANDI

Bir anda ne olduğunu anlayamayan ve kendini kulağını tutarak yere bırakan Donald Trump'un saldırıdan sağ kurtulduğu öğrenildi. Bir saldırgan tarafından hedef alınan Trump kurşunun kulağının kenarından geçmesinden dolayı saldıran ufak yaralar ile kurtuldu. Merminin isabet ettiği bir kişi ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Donald Trump konuşurken onu korumak için konuşlanan keskin nişancılar saldırganı anında etkisiz hale getirdi. Yapılan açıklamada saldırganın 20 yaşında bir genç olduğu ifade edildi.

GEÇMİŞ OLSUN MESAJLAR YAĞDI

Trump saldırının ardından kulağından kanlar akmasına rağmen kalabalığa doğru yumruğunu kaldırarak sağ olduğunu ve korkmadığını gösterdi. Donald Trump suikast girişiminin ardından korumaları tarafından güvenli bölgeye götürüldü. Başta Trump'un rakibi ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Barack Obama olmak üzere çok sayıda isimden Trump'a geçmiş olsun mesajları gönderilmeye başlandı.

ABD Başkanı Trump'un saldırıya uğraması dünya basınında geniş yer buldu. Olay ile ilgili soruşturmada nasıl sonuçlar çıkacağı ve olayın suçunun kimse olduğu sorusu merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER