ABD Başkanı Trump, Hamas görüşmelerini doğruladı

Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinde Trump'ın seçilmesinden sonra Filistin-İsrail arasında yaşanan savaşa Başkan Trump sert tepki gösteriyor. Son olarak Trump ABD-Hamas görüşmelerini onaylayarak İsrail'e yardım edilmesini onayladı.

ABD Başkanı Trump, Hamas görüşmelerini doğruladı

ABD Başkanı Trump, İsrail'den kaçırılan rehineler için görüştüğünü onaylayarak rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'la görüşüyoruz açıklamasında bulundu. ABD tarafından yapılan bu açıklama Filistin-İsrail arasında yaşanan olayların son bulması çabası olarak değerlendirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin rehinelerin serbest bırakılması için Hamas’la görüştüğünü doğrulayarak, "Hamas’la görüşüyoruz. Bu görüşmelerde İsrail’e yardım ediyoruz. Çünkü İsrailli rehinelerden söz ediyoruz. Hamas’la ilgili bir şey yapmıyoruz. Bunu İsrail’e yardım olarak görüyorum" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'te düzenlenen bir imza töreni sırasında Hamas’ın elindeki rehineler hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Trump, Hamas görüşmelerini doğruladı

REHİNELER SERBEST BIRAKILIYOR

Joe Biden yönetiminin rehineleri geri getiremediğini söyleyen Trump, kendi yönetimiyle birlikte rehinelerin serbest bırakılmaya başlandığını hatırlattı. Trump, sorulan bir soru üzerine ABD ile Hamas arasında yapılan görüşmeleri doğrulayarak "Hamas’la görüşüyoruz. Bu görüşmelerde İsrail’e yardım ediyoruz. Çünkü İsrailli rehinelerden söz ediyoruz. Hamas’la ilgili bir şey yapmıyoruz. Bunu İsrail’e yardım olarak görüyorum" dedi. ABD’nin rehineleri geri getirmek için herhangi bir bedel ödemediğine vurgu yapan Trump, "Görüşmek ve bedel ödemek arasında fark var" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden döneminde İsrail- Filistin arasında yaşanan şiddetli çatışmalar ABD seçimlerini Trump'ın kazanmasından sonra yerini karşılıklı görüşme ve stratejik politikalara yöneldi. ABD Başkanı Trump'ın dünyada savaşları bitireceğim açıklamasından sonra hem Ukrayna-Rusya hemde İsrail-Filistin arasında yaşanan savaşa dair arabuluculuk yapıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER